Jimmy Smith: Prayer Meetin'




Hankin vuoden 2020 alussa muutaman urkuri Jimmy Smithin albumin ja olen kuluvan vuoden aikana kuunnellut useampia miehen levyjä. Vuoden 1960 huhtikuun super sessiossa syntyneet Midnight Special ja Chicken Shack ovat omia suosikkejani. Prayer Meetiningillä kuullaan myös noilla levyillä soittanutta tenorisaksofonisti Stanley Turrentinea. Tällä levyllä kitaristina on Kenny Burrellia huomattavasti vähemmän tunnettu ja levyttänyt Quentin Warren. Tästä huolimatta levy on nautittavaa kuunneltavaa ja olen tyytyväinen hiukan tyyriiseen Amerikan hankintaani.

Blue Note Records sai negatiivista palautetta yhtiön 75-vuotisjuhlan kunniaksi julkaisemasta laajasta vinyylilevyjen sarjasta. (Amerikassa) hyvin kohtuuhintaiset LP:t kun oli työstetty digitaalisista mastereista. Lisäksi joissakin prässäyksissä oli paljonkin toivomisen varaa.

Rolling Stonesin tuottajana tunnettu Blue Noten pomo Don Was halusi nostaa rimaa 2019 kun yhtiö juhli 80 vuoden ikää. Paikalle kutsuttiin yhtiön klassikko levyistä lisenssillä audiofiili painoksia ottanut Music Matter Ltd:n Joe Harley. Blue Note Tone Poet Series nimen saanut analoginen uusintajulkaisusarja hivelee sekä silmää että korvaa. Avattavat kannet ovat paksuja ja kiiltäviä ja niiden sisällä on kuvia äänitys sessiosta. Sarjan levyt prässätään Californiassa laatutyöstä tunnetulla RTI:llä. Tähän on tultu että monikansallinen levy-yhtiö tarvitsee pienen lisenssijulkaisuihin keskittyneen yhtiön apua saadakseen markkinoille laatujulkaisuja. 

Petri Myllylä / 05.10.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit