Live In Moscow (DVD & CD)
Uriah Heep uusi kokoonpanoaan pitkästä aikaa vuonna 1986 rekrytoidessaan uudeksi kosketinsoittajaksi Phil Lanzon ja laulajaksi Steff Fontainen. Jälkimmäisen tilalle vaihdettiin seuraavan vuoden alussa Bernie Shaw. Syntynyt kokoonpano oli bändin 14 ja pitkäaikaisin (20 vuotta).

Uuden kokoonpanon ensimmäinen julkaisu on hieman yllättäen livelevy, jonka se äänitti saman vuoden joulukuussa soittaessaan Moskovassa 10 keikan putken. Paikkana oli Moskovan olympialaisissa nyrkkeily- ja koripalloareenana toiminut, jopa 15.000 ihmistä sisäänsä imaiseva Olimpiyskiy. Kaupunki oli vuonna1987 suuren ja mahtavan, kommunistisen Neuvostoliiton pääkaupunki. Maassa oli alkanut pari vuotta aiemmin uudistusohjelma, Glasnost, joka salli länsimaisten rock-bändien esiintymisen ennen heiltä suljetussa itä-Euroopassa. 70-luvulla bändit olivat pitäneet Helsinkiä ja Jugoslaviaa itäisimpinä kolkkina Euroopassa, mutta nyt Uriah Heep ensimmäisten joukossa ajoi keikkabusiinsa Punaiselle Torille saakka.

Live In Moscow -levy on tavallaan best of -livekokoelma. Alkuperäisen LP:n kymmenestä raidasta puolet oli 70-luvun klassikoita ja pari bändin 80-luvun ensimmäisen puoliskon tekemiä hittejä. Näiden lisäksi mukaan oli saatu kolme uuden kokoonpanon tekemää biisiä täydentää kuvaa. Omistin aikoinaan levyn alkuperäisen CD-painoksen, jolla oli bonuskappaleena hieno ja pitkä versio Gypsystä. Levyn remasteroitu painos ilmestyi vuonna 1998 ja siinä on lisäksi pari biisiä bändin tuolloin uusimmalta, epäonistuneelta Equator-levyltä. Keikoista on julkaistu myös samanniminen DVD, jolla on mukana myös July Morning. Myöhempi Moscow And Beyond julkaisu kasvattaa keikoilta julkaistujen biisien listaa vielä kolmella. Sillä kuullaan Lanzonen tekemä Bad Bad Man, Bolderin kynästä syntynyt Rich Kid sekä klassikko Lady In Black. Voisko materiaalin määrästä päätellä että niistä kasataan vielä vähintäänkin tupla-CD?

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit