Live In Moscow (video & audio)
Uriah Heep uusi kokoonpanoaan vuonna 1986 rekrytoidessaan uudeksi kosketinsoittajaksi Phil Lanzon ja laulajaksi Steff Fontainen. Jälkimmäisen tilalle vaihdettiin seuraavan vuoden alussa Bernie Shaw. Syntynyt kokoonpano oli bändin 14. ja pitkäaikaisin (20 vuotta).

Uuden kokoonpanon ensimmäinen julkaisu on hieman yllättäen livelevy, jonka se äänitti saman vuoden joulukuussa keikkailessaan entisen Neuvostoliiton pääkaupungissa Moskovassa ensimmäisenä suurena länsimaisena rock bändinä. (Scorpions soitti edellisenä vuonna 10 iltaa Leningraadissa (mutta heitä ei päästetty Moskuvaan). Bändin unkarilainen promoottori sai buukattua bändin 10 peräkkäiseksi illaksi Moskovan olympialaisissa nyrkkeily- ja koripalloareenana toimineelle, ja jopa 18.000 ihmistä sisäänsä imaisevaan Olimpiyskiy. Muistan lukeneeni jostakin että kaksi näistä keikoista olisi äänitetty mutta vain yksi kuvattu. Näin on mahdollista että audio ja videojulkaisuilla on eri versiot kappaleista.

Live In Moscow -levy on paikoin heikkolaatuisesta soundistaan huolimatta ihan asiallinen live. Alkuperäisen LP:n kymmenestä raidasta puolet oli 70-luvun klassikoita ja pari bändin 80-luvun kokoonpanon tekemiä hittejä. Näiden lisäksi mukaan oli saatu kolme uuden kokoonpanon tekemää biisiä täydentämään kuvaa. Näiden biisien demot julkaistiin muuten 2006 Raging Silence CD:n bonuksina. Omistin aikoinaan levyn alkuperäisen CD-painoksen, jolla oli bonuskappaleena hieno ja pitkä versio Gypsystä. Levyn remasteroitu painos ilmestyi vuonna 1998 ja siinä on lisäksi pari biisiä bändin tuolloin uusimmalta, minusta erittäin epäonistuneelta Equator-levyltä. Keikoista on julkaistu myös samanniminen DVD, jolla on mukana myös bändin uljas July Morning. Laskeskelin mielessäni että julkaistuista 14 biisistä saisi sopivasti kolmen LP:n levyn jos joku joskus huomaa sellaiselle tarvetta.

Petri Myllylä / 18.02.2021


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit