Live Drugs
The War On Drugs! Onpa bändillä hieno nimi. Live Drugs, vielä mahtavampi nimi konserttitallenteelle. Joo, varmaan jo arvasittekin, ei ole tämä bändi minulle tuttu. Klisee sanoo: "Musiikki on elävänä parhautta". No, niin on. Aloitan yhtyeisiin tutustumisen usein keikoilla tai livejä kuuntelemalla. Mitä livempi sitä parempi.

Pari sanaa bändistä. Vaikka tietäjät tietysti tietävät. Tämä onkin niille muille. The War On Drugs on Adam Granducielin vuonna 2005 Philadelphiassa perustama bändi. Alkuvaiheessa mukana oli myös Kurt Vile. Juu, se kuuluisa. Ja tämä nippeli pitää tietää, bändi sai pari vuotta sitten Grammyn vuoden parhaasta rocklevystä! Tavallaan tuo olisi pitänyt tietää. No nyt tiedän. Sitä en tiedä kuka voitti viime vuonna. Joka tapauksessa A Deeper Understanding täytyy ottaa kuunteluun. Amerikan lehdistön mukaan tämä ryhmä pelastaa rockin. Kova väite.

Ja on sille myös katetta. Kitarat helisevät, välillä kirskuvat, haitsu on tiheä ja komppi tiukka. Kuulostiko U2 alkuaikoinaan tältä? An Ocean Between The Waves tuo mieleen Bonon ja Edgen. Onko hyvä vai huono? Nyt on hyvä. Toisena kuullaan Pain josta on julkaistu myös video. Kyllä toimii. Americanaa, ripaus psykedeliaa, hyppysellinen progea. Komeita sooloja ja mahtavia sävellyksiä. Bruce, Dylan, Grateful Dead jne. Väitän, että kyllä TWOD pitää rockin komeasti hengissä. Kuunnelkaa Thinking Of A Place, jos ette usko. Eikö vaan ole kova? Hä?

Live Drugs on oikeasti kokoelma. Kappaleita on vain kymmenen. Yliannostuksesta ei ole siis vaaraa. Olisiko tupla ollut liikaa? Levylle on kerätty bändin parhaita esityksiä vuosien varrelta. Tsekkasin, kun en uskonut, että kappalelista mukailee suurin piirtein sitä mitä keikoillansa voi kuulla. Piti paikkansa. Tuo on hyvä. Toisaalta mitä livempi sitä parempi. Mieluummin kuuntelen bändeiltä kokonaisia esityksiä, virheineen kaikkineen. Nyt mokia ei kuulla. Ei se varsinaisesti haittaa. Vaan tekeepä mieli päästä keikalle kuulemaan edes se yksi pumminuotti, se joka tekee musiikista ja konsertista ainutlaatuisen.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit