Flash Gordon
Vuonna 1934 syntyneestä sarjakuvahahmo Flash Gordonista tehtiin jo saman vuosikymmenen aikana elokuva. Ohjaaja Mike Hodges päivitti sen vuonna 1979. En ole nähnyt kumpaakaan leffaa, mutta jälkimmäisen soundtrackiin olen kyllä tutustunut, kiitos Queenin. Vaikka bändi oli keskellä The Game -albumin äänitystä, se ryhtyi säveltämään musiikkia lopulta joulukuussa 1980 ilmestyneeseen leffaan.

Tapanani on varoa levyjen suoranaista teilaamista. Pyrin siihen nytkin. Minusta Flash Gordonin paras puoli on levyn lyhyt kesto. Suurin osa Queen tekemästä musiikista on instrumentaalista ja tämän voisi kuvitella sopivan sci-fi leffaan. Leffaa tuntematta se ei kuitenkaan tunnu sopivan albumille. 

Ostin 10-luvulla Helsinkiläisestä divarista muutamalla eurolla Flash Gordonin amerikkalaisen alkuperäispainoksen. Kun bändiltä 2015 julkaistiin ylellinen 18 LP:n laatikko, jolla on kaikki bändin studiolevyt väri vinyyleinä, päätin luopua vain muutaman soittokerran saaneesta orkkiksesta. Tästä huolimatta että upean (ja jo keräilyharvinaisuudeksi kohonneen) laatikon ainoa kaunusvirhe oli että Flash Gordonin kansi ei ole kohokirjaimilla (jota ei tosin ollut alkuperäinen UK painoskaan).

Petri Myllylä / 08.11.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit