No Remorse
Motörheadin No Remorsen kansi on mielestäni yksi häijyimmistä, eli hienoimmista. Ennen tuolla oli merkitystä. Se vaikutti ostopäätökseen. Raha ei kasvanut puissa. Eikä tullut seinästä. Tämä levy tuijotti hankkijaansa niin paljon tuimasti, että ostin sen tuoreeltaan Hyvinkään Anttilan musiikkiosastolta. Nahkaisista kansista huolimatta se oli jostain syystä hinnoiteltu edulliseksi. Sehän sopi budjettiin.

No Remorsella on kaikki. Sille on koottu yhtyeen siihen mennessä julkaisemat parhaat palat ja muutama harvinaisuus. Girlschool-kimpat ovat mukana. Yhtyeen alkuaikojen levyjen nimiraidat olivat erityisen kovia. Overkill, Bomber ja Ace Of Spades löytyvät tietenkin. Motörheadista kuullaan No Sleep 'til Hammersmithilta napattu live-veto. Iron Fististä kuullaan single-versio, jonka eroa levyllä kuultavaan en pysty sanomaan. Another Perfect Daytä edustavat Shine ja Dancing On Your Grave. Hienoja molemmat.

No Remorsella on myös siihen aikaan uutta Motörheadia. Bändi oli kasvanut triosta nelikoksi. Lemmy, Würzel, Phil Campbell ja Pete Gill muodostivat sen kokoonpanon josta minä pidin eniten. Killed By Death oli televisiosta tuttu. Ehkä se oli alkuperäinen syy mennä etsimään tätä levyä. Steal Your Face, Locomotive ja Lemmyn hampaista kertova Snaggletooth olivat myös uusia. Ne oli ripoteltu tupla-LP:n jokaiselle puoliskolle. Tuoreella CD-painoksella on mukana myös Under the Knifen molemmat versiot, raskas ja nopea. Sellainen oli Motörhead.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit