Orgasmatron
Kun No Remorse -kokoelma oli tehnyt minusta Lemmyn bändin fanin, odotin kesällä 1986 uutta levyä kuin kuuta nousevaa. MItä tuo sitten tarkoittaakaan? Levy ilmestyi samoihin aikoihin, kun piti mennä kouluun. Sanomistahan siitä tuli, kun Doctor Rock pauhasi Walkmaneista kesken maantiedon tunnin.

Aikanaan Orgasmatron oli minulle täyden kympin Motörhead-levy. Onko se edelleen paras? En tiedä. Rakkain se on. Silloin kansi oli hieno ja biisit pelkästään superia. Deaf Forever oli tuttu jo edellisenä vuonna ilmestyneeltä Birthday Party -liveltä. Sillä se oli nimeltään On The Road. Uusi versio on parempi. Nothing Up My Sleeve ja Ain't My Crime hymyilyttävät nykyään, mutta vain vähän. Silloin ilme oli vakava koko levyn mitan.

Kun kaikkien aikojen parhaita Motörhead-biisejä etsitään, on Orgasmatronin ehdottomasti oltava mukana. Yleensä Motörheadin levyjen nimikkobiisit ovat olleet nopeita. Orgasmatron on muuta. Se on raskas, runnova, ilkeä ja hemmetin tarttuva.

"Everybody borns for something. Everybody dies for something. We're lucky to be here because we should have died a long fucking time ago. But didn't. Guess what we were born for? We were Built for Speed." - Lemmy, Hämeenlinnassa kesällä 1988. RIP.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit