Kiss Of Death
Motörhead se vaan jaksaa! Kiss Of Death on kunnon jytää vanhan ajan malliin. Vaikka tavallaan bändin historiallisiin levyihin tätä ei pitäisi vertailla, onhan levyn kokoonpanolla jossa Lemmyn lisäksi soittavat Phil Campbell ja Mikkey Dee ikää jo 14 vuotta! Motörheadin musiikki on aina ollut ja vain Motörheadia. Vaikea tätä uutta kiekkoakaan on lähteä muuksi lokeroimaan.

Levyn avaava Sucker runnoo Ace Of Spades -levyn malliin. Erittäin letkeästi rullaava One Night Stand on kuin Peer Güntia parhaimmillaan. Devil I Know täydentää kolme täydellisen kappaleen sarjan. Näistä voi tulla Overkillin, Bomberin ja Killed By Deathin kaltaisia keikkavakioita. Nopea Trigger on ehkä levy epä-Motörheadmäisin kappale. Sen alku on kuin Voivodia ja kitaraosuus kuulostaa Therapy?ltä. Lemmyn jyräävällä bassolla alkava Under The Gun vie tunnelmat Orgasmatronin jyhkeään aikaan. Pitäähän levyllä raskas kappale olla. God Was Never On Your Side on levyn balladi. Kauan on aikaa siitä kun Lemmy uskalsi ensimmäisen kerran hempeillä levyllään. Ozzyn laulamana tämä olisi takuuvarmaa listakamaa. Toivottavasti joku hoksaa tämän radion puolella! Living In The Past on Deaf Foreverin kaltainen junttaaja. Christine on lähellä perinteistä rockia. Kenties Rock'n'Rollilla olisi voinut olla tämän kaltaista matskua. Sword Of Glory on reipas sotasankaritarina. Lemmy tuntee ne kaikki. Be My Baby on Motörheadin näkemys tämän päivän metallista. Se on hieman kokeilevampi kappale. Kertosäe siinä ei ole kovin kummoinen. Kingdom Of The Worm näyttää sitten taas kaapin paikan. Sen olisi voinut nimetä Orgasmatronin pojaksi. Levyn päättävä Going Down tuo rockin ja rollin mukaan meininkiin. Kappale kulkee reippaasti. Sanoitusosastolla olisi hieman paikkailtavaa. Ajatuksena lienee ollut käydä läpi bändin aiempia sanoituksia hassun hauskasti.

Kiss Of Death on Motörheadin levyksi yllättävän monisävyinen ja -tahoinen. Lemmy laulaa useammalla kuin yhdellä äänellä ja myös kitaristi Campbell on uskaltanut kokeilla uusia juttuja. Ei puhuta Jumalasta mitään, mutta kyllä Lemmy on kone tekemään Motörhead-musiikkia! Varokaa näitä pusuja!

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit