Silvernite
Ei työtä liian suurta, ei pentua liian pientä, eiku. Silvernite on täällä, rokki päällä. On ollut jo pari vuotta. Kreikassa majaa pitävän bändin perustivat laulaja Tanja Härkönen ja basisti-kiipparisti Strutter ja kitaristi Nash G. Rumpali Minas Chatziminas liittyi ryhmään seuraavana kesänä.

Ei avaruusolioita liian häijyjä, antaa permistukan heilua. Bändin tyyli on 80-lukuinen sukkahousu- tai tukkahevi. Sellainen hyvä hiuslakalla ja pilkullisilla alusvaatteilla koristeltu. Silvernite vahtitorniin! Scifi-faneina se kuitenkin laulaa avaruusolioista jotka ovat vallanneet maapallon ja sankareista jotka aikovat sen taistella takaisin Telluksen väelle.

Ei säkeistöä liian pientä, ei kertsiä liian suurta. Musiikki on kovin melodista ja erinomaisen hyväntuulista. Älä heitä pois, käytä pois! Vihreällä mennään! Kierrätä. Tämä on sellaista muutamaan kertaan tehtyä Lordimaista viisuheviä, jos saa vertailla. Pakko, kun ei osaa muuten kuvailla. Näillä ei ole mörköpukuja, mutta veikeän kasvomaskin voit tilata bändin verkkokaupasta. Hyvin käy! Kertosäkeissä, jotka ovat hyviä, mutta vähän samankaltaisia keskenään, käytetään modulaatiota hieman turhankin kanssa. Onhan niitä muitakin tehokeinoja. Ehkä 80-luvulla ei ollut? Oli! Ai niin loppufeidaus. Se se on laiska tapa lopettaa biisi.

Ei sooloa liian suurta, ei kiipparimattoa liian pientä. Nash G on täällä, soolovaihde päällä. Kitara soi hienosti, silloin kun sille annetaan syntsilta tilaa. Liian harvoin annetaan. Ensi kerralla kitara esiin! Plussaa saksofonin käyttämisestä. Silverniten ensimmäinen kokopitkä on hyvinkin tutustumisen arvoinen julkaisu. Ilmojen teille! Taivaalta kajahtaa! Tämä pentu lähtee lentoon! Eiku - Olen liekeissä, Silvernite säntää suit sait apuun!

Sellaista miten, että ovatkohan kuunnelleet Phenomenan kahta ensimmäistä levyä?

Tero Honkasalo

 

 

 

 

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit