Where The Gloom Becomes Sound
Tribulation announces new album, 'Where the Gloom Becomes Sound', and  European Tour! | Metal Blade Records

Bändi tulee Ruotsista. Se soittaa kuolemasta ja saatanasta. Sen jäsenet pukeutuvat mustiin ja maalaavat kasvonsa valkoisiksi? Väärin. Ei ole Ghost. He aloittivat tavallisena death metal -bändinä ja kehittivät tyyliään goottilaiseen suuntaan kolmannella levyllään. Eikö vieläkään? Levy oli The Children Of The Night. Oli, oli. On heillä tuohon pokkaa. No, bändi on tietysti Tribulation. Mikä? Tribulation. Tietäjät tietävät, muiden soisi oppivan.

Kun olette oppineet, tiedätte, että nyt on viidennen levyn aika. Ja jonkinlainen ajanjakson loppu, koska perustajajäsen Jonathan Hulten on astunut sivuun ja tehnyt tilaa Joseph Thollille.
Aika näyttää miten bändin tyyli seuraavaksi muuttuu. Pakosti muuttuu.

Mutta nyt on nyt ja nyt on hyvä. Where The Gloom Becomes Sound on kevyesti parasta mitä tältä ryhmältä on kuultu. Se yhdistää oikeasti pelottavalla tavalla The Fields Of Nephilimin tyylisen gootin, kotoisen Himin kaltaiseen melodiseen ja kaihomieliseen synkistelyyn. Johannes Andersson ei ole, onneksi, mikään Ville Valo. Johanneksen ääni on täynnä raatoja, kalmoja ja juttuja jotka tulevat ulos vain öisin. Ja kyllä, se tuoksuu vahvasti perunakellarilta.

Entäpä soittopuoli? Kun toimii sekin. Kitaristeilta lähtevät niin riffit, soolot kuin maalailukin. Onko sooloissa paikoin peräti Mercyful Fate -fiilistä? Ehkä. Anderssonin ja rumpali Oscar Leanderin rytmiryhmä ei häviä The Curen vastaavalle. On tiukka, on tarkka, on väkevä. Toimii! Entäs biisit ja soundit? Hei, nämä tulevat Ruotsista! Alt är priimaa ja lite bättre. Jag tycker om Tribulation! Ja muuten, heti eka biisi In Remembrance on saattans kova!

Tero Honkasalo

 

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit