Punching The Sky
Kuvahaun tulos: armored saint punching the sky

Kuuntelin Armored Saintin tuoreimman levyn läpi, kun se ilmestyi lokakuussa 2020. Silloin se tuntui vain käsien pesemiseltä lämpimällä vedellä. Oli sopivaa, ei kylmännyt, eikä varsinkaan polttanut. Hetkinen. Mukava ei ole tämän bändin juttu. Levy jäi.

Palasin sen äärelle vasta nyt. Toden totta. Välillä kannattaa antaa aikaa ja ottaa etäisyyttä. Punching The Skyn ilmestymisen aikoihin odotukset olivat niin korkealla, että pettymys olisi ollut selviö. Parempi myöhemmin. Maltti on valttia, kuten joku fiksu on keksinyt tokaista.

Levyn avaava Standing on the Shoulders Of Giants on iso kappale. Se kasvaa vaivihkaa. Sen imu on valtava. Tsunami biisiksi. End of the Attention Span on tyypillisempää Armored Saintia. Kyllä riffi on riffi. Ja riffeistä metalli tunnetaan. Näitä orkestereja ei ole enää montaa jäljellä. Ei ainakaan näin kovassa tikissä. 

Bubble on raskas kunnes lähtee liikkeelle. Hei tuo John Bush! Onko ollut puhetta, että siinä on yksi niistä harvinaisista solisteista, joka on saanut pitää äänensä? On särmää ja on äänialaa. Anthrax tulee mieleen. 

My Jurisdiction ja Joey Veran basso ja Gonzon komppi. Groove. En sano muuta. Do Wrong to Nonen alku lupailee metallia. Sitähän se. Odotin nopeampaa rallia. Mistä se Anthrax taas tuli?

Lone Wolf on jännä hybridi. Travoltan aikainen komppi houkuttelee tanssilattialle. Kertosäe on jotain muuta. Kitaristeille annetaan tilaa. Biisin loppupuoli nostaa tasoa. Kyllä tarttuu. Naurakaa vaan, mutta jos Red Hot Chili Peppers tekisi metallia, se kuulostaisi tältä. Missile to Gun on levyn rullaavin metallibiisi. Ai että kulkee sulavasti!

Fly in the Ointment on levyn toinen metallieepos. Saisiko Metallica jotain tämän kaltaista aikaiseksi? Tuplakitarat ja Judas Priest mainittu. Sitten mainitaan Thin Lizzy. Bark, No Bite muistelee 70-luvun hard rockia yllättävän toimivasti. Unfair yllättää. Nyt mennään psykedeelisiin tunnelmiin. Bush osaa laulaa myös hiljaa. Kasvaa, kasvaa, kasvaa. Upea biisi! Never You Fret lopettaa levyn energisesti.

Armored Saint ei julkaise levyjä usein. Kun se niin tekee, odota oikeaa hetkeä. Älä hosu. Keskity. Tämä on oikeasti parhautta.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit