Third Impression
Kuvahaun tulos: 3.2 third impression review

Ensin oli Emerson, Lake & Palmer, progefaneille Elppi. Sitten rummuttaja Carl Palmer sai tarpeekseen. Mikä siinä on, että triokin hajoaa riitoihin? Tilalle tuli toinen P, eli Cozy Powell. Jotka hevistä tietävät, muistavat, että Cozy ei kovin pitkään viihtynyt aloillaan. Ei ollut ELPowelkaan pitkäikäinen bändiviritys. Hyvän levyn ja kiertueen silti tekivät.

Nyt lähestytään tätä levyä. Powellin jälkeen ei etsitty enää P:tä, koska Palmer oli tullut takaisin. Nyt oli Greg Laken aika siirtyä sivuun. Hänen paikkansa otti Robert Berry. Koska EBP kuulostaa tyhmältä, bändin nimeksi tuli 3. Ei tuota pitkään jatkunut. ELP oli pian taas ELP.

Niin tästä 3.2:sta. Keith Emerson oli sitä mieltä, että Robert Berry on hieno muusikko. 3 jäi kesken. Oli enemmän annettavaa. Siksi ensin 3.2. Tämä on ikäänkuin jatko-osa. Bändi, tai duo, äänitti levyn 2015. Seuraavana vuonna Emerson kuoli. Sopivan suruajan jälkeen bändin ensimmäinen levy The Rules Have Changed ilmestyi lopulta vuonna 2018.

Nyt tuo saa jatkoa. Demoja ja ideoita oli jäänyt yli. Berry soittaa, laulaa ja ohjelmoi kaiken tällä levyllä jonka on tietysti myös äänittänyt, miksannut jne omin voimin. Ja täytyy sanoa, että kylläpä on tehnyt hienoa jälkeä.

Third Impression kuulostaa hieman 90-luvun ELP:ltä, siis siltä joka kirjoitti teosten sijaan biisejä. Soundit hivelevät korvia. Mannaa ja nannaa. Berryn soitossa ei juurikaan Emersonin aggressiota tai taikuutta ole, mutta muuten musiikki on täynnä muskeleita. Levy kuulostaa isolta. Oikein. On olkatoppauksia. On tyyliä ja makua. Myös kitarasoolot ovat asiaa. Niitä ELP:n levyillä oli vähemmän. Myös neonvärit ja muut koristeet on valittu oikein. Kuunnelkaa avausraita Top Of The World, väkevällä bassolinjalla kulkeva The Devil of Liverpool tai levyn päättävä Never, jota oli säveltämässä myös Emerson, jos ette usko. 80- ja 90-lukujen taitteessa progeen perehtyneelle tämä levy on kuin kotiin tulisi tai kädet taskuihinsa laittaisi.

Hieno tribuutti yhdelle kaikkien aikojen kovimmista.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit