Decade of Aggression
Slayer – Decade Of Aggression Live (1993, CD) - Discogs

 

Decade of Aggression oli Slayerin ensimmäinen live-levy. Toki he olivat julkaisseet jo uransa alkuvaiheessa Live Undead -nimisen levyn, mutta tuo ei ollut oikea konserttiäänite. Sillä bändi soitti studiossa ja yleisön äänet lisättiin jälkeenpäin. Nyt on ehtaa tavaraa tarjolla. Bändi on myöhemmin manannut, että julkaisivat levyn korjaamatta sitä mitenkään. Live-levyistä pitävälle pienet virheet eivät merkitse mitään.

Tupla-CD juhlistaa bändin kymmentä ensimmäistä vuotta. Biisejä on kaikilta levyiltä, mutta pääpaino on tuoreessa materiaalissa. Seasons in the Abyss on edustettuna peräti 8 raidalla. 

Ensimmäinen levy on suurinpiirtein se mikä Slayerin setti oli vuoden 1991 Clash of the Titans -kiertueella. Se on itse asiassa Lakelandin konsertti kokonaisuudessaan.

Keikan avaavaa Hell Awaitsiä ei Euroopan kiertueella kuultu. Harmitti. Tässä paikko. Tuota levyä edusti Solnahallenissa At Dawn They Sleep, joka löytyy tämän liven Japanin painokselta. Toisena kuultava Antichrist on yllätys. Siinä ovat ensimmäisen levyn vanhat. Muut ovat peruskauraa.

Kakkoslevyllä, joka koostuu parilta eri keikalta äänitetyistä kappaleista, on Show No Mercyltä mukana yllättävän monta. Black Magic ja Die by the Sword kuuluvat toki perussettiin, mutta Captor of Siniä on harvemmin kuultu. Haunting the Chapel -EP:n Chemical Warfare on kova. 

Jos Slayeriltä hankkii yhden liven, tämä on varma valinta.

 

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit