Diabolus in Musica
Diabolus in Musica - Slayer | Songs, Reviews, Credits | AllMusic

 

1998 oli hienoa olla Slayer-fani. Bändi kävi kesällä Nummirockissa ja palasi vielä ennen joulua soittamaan Kulttuuritalossa. Olihan heillä uusi levy jota promota. 90-luvulla metallibändit elivät keikoista. Musiikki ei käynyt kaupaksi. Muoti oli muuta.

Diabolus in Musica on ensimmäinen Slayer-kiekko jonka olen hankkinut useampaan kertaan. Ensin ostin rajoitetun mustaan pahviin piilotetun version. Sillä on Euroopan bonus-biisi Wicked. Myöhemmin kaupan tuli kahden levyn versio, jossa on myös Wicked ja kakkoslevyllä kuusi live-raitaa. Muistaakseni siellä on myös joku video tietokoneella katsottavaksi. 

Entä se musiikki? Se on erilaista. Kolme ensimmäistä biisiä ovat erinomaisia. Bitter Peace alkaa raskaasti. Yksikään Slayer-levy ei ole alkanut yhtä hitaasti. Death's Head ja Stain of Mind paljastavat, että bändi pyrkii olemaan ajankohtainen tai trendissä kiinni. Groove oli se juttu. Pantera, Machine Head jne. Ja osin se toimii. Se on uutta. Se on myös virkistävää kaaottisten punk coverien jälkeen. Kyllä tämä kannattaa ottaa kuulolle.

 

Tero Honkasalo

 

 

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit