God Hates Us All
 

HIGHER CRITICISM: SLAYER (PART 10) - "GOD HATES US ALL" - NO CLEAN SINGING


11.9.2001 ei ollut hyvä päivä. Kaikenlaista tapahtui ja sitten Slayer julkaisi God Hates Us All -nimisen levyn. Jotkut kehittelivät jo ties mitä salaliittoteorioita. Kyseessä oli kuitenkin ilmeisesti sattuma. Levyn piti ilmestyä jo kesällä, mutta sanoitukset ja kansi aiheuttivat säätöä, joka viivästytti ilmestymistä.

God Hates Us All oli ainakin minulle vaikea levy. Tuntui, että Tom Araya vaan huutaa ja bändi pitää taustalla mahdollisimman paljon meteliä. Mistään ei oikein saanut kiinni. Onhan tämä ankara levy, muttei tähän mennessä ollut palkinnut kuuntelijaa mitenkään. Joskus nuorempana Hell Awaitsin kuuntelu aiheutti päänsärkyä. Tällä levyllä on sama vaikutus. Onko tuo hyvä vai huono? 

Vaan äläpä tuomitse levyä vielä. Melkein kaksi vuosikymmentä on tehnyt ihmeitä. Kyllä, Araya möykkää ja bändi mekastaa, mutta nyt ne biisit ovat löytäneet. God Hates Us All on vähän kuin Seasons, se yhdistelee parin edeltävän levyn juttuja. Sillä on Divine Interventionin nopeutta ja toisaalta se möyrii samalla tavalla kuin Diabolus in Musica.

Darkness of Christ/Disciple toimii väkevänä avauksena. Se alkaa hitaasti ja kiihdyttää vauhtia loppua kohden. Se oli myös äärimmäinen aloitus Slayer-konserteille toisen vuosituhannen alussa. Toimi lämppärinä klassikoille. Bloodline oli se biisi jonka ansiosta Matt Hyde pääsi tuottamaan tämän levyn. Soundi on parempi kuin parilla aiemmalla levyllä. 

God Send Death on nopea ja sen perään New Faith etenee groovella. Melkein pistää varpaat vatkaamaan. Cast Downin avausriffi kuulostaa vanhalta Slayeriltä. Sitten biisi jotenkin hyytyy. Threshold on suoraa huutoa kaksi ja puoli minuuttia. Exile on parempi. Se jyrää.Tätä enemmän.

Raskas Seven Faces on yritys tehdä Divine Intervention uudelleen. Deviance voisi olla Diabolukselta, ei oikein lähde. War Zone lähtee kyllä. Bostaph on kone!

Here Comes The Pain toimii levyllä ja se pelasi hienosti keikoilla.  Payback rullaa myös kivasti. Hyvä päätös levylle.

God Hates Us All on epätasainen levy, muttei kokonaan huono. 


Tero Honkasalo


 

 

 

 

 

 

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit