Christ Illusion
Slayer – Christ Illusion (2006, CD) - Discogs

 

Tämä levy oli yllätys. Ei siis ilmestyessään, kyllä sen muistin, vaan löytyessään hyllystäni. 2006 vuoden keikalla muistan olleeni ja ihan kuvia ottaneeni. Levyn hankkimisesta ei ole muistikuvaa. Vaan eipä haittaa. Pääasia on, että se hyllystä löytyi.

Christ Illusion oli ensimmäinen Slayer-levy alkuperäisellä kokoonpanolla sitten vuoden 1990 Seasons in the Abyssin. Se oli myös, ainakin suurimmaksi osaksi, paluuta vanhaan tyyliin. Ainakaan se ei ollut jatkoa God Hates Us Allille. Ihan hyvä.

Tom Araya oli nostanut tasoaan. Lauluosuuksissa on ideaa ja jos mahdollista, joku näistä ralleista voi jäädä päähän soimaan. Dave Lombardolla oli näytön paikka. Hän liittyi bändiin 2001 joulukuussa Paul Bostaphin kyllästyttyä. Dave oli ensin kiertuerumpali. Onneksi veri veti puoleensa ja hän otti vastaan vakipestin.

Christ Illusion on jännä levy. Sen tunnistaa Slayeriksi, mutta se ei ole ihan niin hyvä kuin toivoisi. Onko kierrätysriffejä sittenkin liikaa? Kuuntelua liian vähän? Nopeita kappaleita ainakin on monta. Flesh Storm lienee niistä kovin. Tai Cult. Oikeastaan Supremist. On tällä hyviä. Bändi itse piti Jihadista. Minusta sen alku on huonointa mitä Slayer on tehnyt.

Eyes of the Insane pokkasi Grammyn parhaana metalliesityksena. Taisi voittaa vanhoilla meriiteillä. Seuraavalla levyllä yhtyeen pitäisi pystyä osoittamaan, että Lombardon paluu toi myös uutta.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit