The Rise of Chaos

the rise of chaos - box set - Heartland Records

Jotta bändillä on mahkuja pärjätä, sen pitää olla brändi. Sillä pitää olla sopivat leimat ja merkit. Ostavan yleisön pitää tietää mitä saa. Jopa yllätysten pitää olla sopivan yllätyksettömiä. Mark Tornillo on juuri se mitä Accept tarvitsee. Hän on bändin ääni. Wolf Hoffman tekee riffit ja biisit. Hän tietää vuosikymmenien kokemuksella mitä Accept-fanit ovat vailla ja mistä haluavat maksaa.

Kun Mark liittyi bändiin, Wolf keräsi ympärilleen voittavan joukkueen. Tuottaja Andy Sneap on osa sitä. Hän liittyi joukkueeseen 2010 Blood of the Nations -levyn myötä ja menestys on ollut jatkuvaa. Ydinryhmä on edelleen kasassa.   Jos toinen kitaristi ja rumpali ovat vaihtuneet, sillä ei ole merkitystä lopputuloksen kannalta.

The Rise of Chaos jatkaa edellisten levyjen linjoilla. Sillä on nopeita kulkevia biisejä joissa on kertosäkeet joita on helppo hoilata mukana. Kaava toimii.

Die by the Sword on hyvä avausraita, vähän kliseisestä tekstistään huolimatta. Hole in the Head vaatii totuttelua. Kappale ei ihan lähde. The Rise of Chaos on takuuvarma. Koolaid on tekstiltään hassu varoitus kirkkohommista. Hyvä biisi, hassut sanat.

Jaa se yllätys? Mielestäni Analog Man on tällä levyllä se biisi, joka on tehty tarkoituksella vähän erilaiseksi. Vauhtia on vähemmän ja bändi kuulostaa AC/DC:ltä. Toisaalta, on kuulostanut ennenkin. I'm a Rebel!

The Rise of Chaos on takuuvarmaa Acceptia. Tätä on helppo suositella hevistä pitävälle. Ehkä kappaleissa olisi vähän tiivistämisen varaa, mutta ei anneta muutaman ylimääräisen riffit ja kierron häiritä.


Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit