Suicidal Tendencies
 

Suicidal Tendencies on perustettu vuonna 1980 Los Angelesin aurinkoisella Venice Beachilla. Bändillä oli useita kokoonpanoja ennenkuin löytyi ensimmäinen levyttävä versio. Mike Muir – laulu, Louiche Mayorga – basso, Grant Estes – kitara ja Amery Smith – rummut muodostivat legendaarisen ensilevyn bändin. Levy on klassikko. Kokoonpano ei niinkään.

Suicidal Tendencies ilmestyi vuonna 1983. Se oli silloin outolintu ja on sitä edelleen. Todellinen vaihtoehto Los Angelesin musiikkiskenessä. Tosin Venicessä vaikutti muita samankaltaisia bändejä. Musiikkityyli oli punk. Bändi esittää asiansa vakuuttavasti, vaikkei valtavan hyvin soittanutkaan. Vauhti peitti virheet. Livenä yhtye soitti niin nopeasti että Muir ei ehtinyt aina laulaa kaikkia sanoja. Kukaan ei välittänyt. Asenne!

Levyllä oli yhtyeen ensimmäinen, ja joidenkin mielestä viimeinen, hitti Institutionalized. Se kertoo siitä kuinka nuorella Mike Muirilla oli haasteita vihansa kanssa. Hän olisi halunnut vain yhden Pepsin, mutta vanhemmat eivät ymmärtäneet. Alkuperäisessä sanoituksessa Mike halusi kokista, mutta kuulijat olisivat voineet ymmärtää sen eri tavoin. Pepsi siis. Ja se jäi. Muirille tarjotaan edelleen kyseistä juomaa.

Levyllä oli pari muutakin soittoa kestänyttä kappaletta. I Saw Your Mommy on yhä suosittu. Siinä yhdistyivät letkeä ja svengaava säkeistö nopeasti ryöpsäytettyyn kertosäkeeseen. And Your Mommy Is Dead. Hauskaa.

Levyllä on paljon kappaleita joita bändi esittää edelleen. I Shot Reagan ja Memories of Tomorrow ovat myös fanisuosikkeja. Suicidal Failure on vakavasta aiheestaan huolimatta melko hulvaton. Won't Fall In Love Today kertoo nuorten punkkareiden arkiongelmista. Fascist Pig muistuttaa, että Losissa poliisi ei ole suojelemassa ja palvelemassa. Muirin sanoituksissa oli ajatuksia. Paikallisten oli helppoa samaistua niihin. Kyllä ne puhuttelivat Härmässäkin. Suicidal Tendencies oli ensimmäinen punkbändi, jota kuuntelin ahkerasti. Se on ainoa, jota kuuntelen säännöllisesti edelleen.


Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit