Controlled by Hatred/Feel Like Shit...Déjà Vu
SUICIDAL TENDENCIES - Controlled By Hatred/Feel Like Shit...Deja-Vu CD |  Swamp Music Record Store


Vuosi 1989 oli hieno. Kun Giants of Rock ilmoitti kattauksensa, meinasin seota. Anthrax pääesiintyjänä ja Suicidal Tendencies mukana. Olin aivan täpinöissäni. Olen aika varma, että Anthrax myi Hämeenlinnassa Penikufesin EP:tään ja Suicidal Tendencies Controlled by Hatred/Feel Like Shit...Déjà Vu -EP:tä. Vinyylinä tietenkin. Pitää joskus tarkistaa. Vanhoissa vinyyleissäni on hintalaput tallessa ja niihin olen kirjoittanut ostopäivän. Wikipedian mukaan levy olisi ilmestynyt vasta lokakuussa. En usko. Oli miten oli, mutta Controlled by Hatred/Feel Like Shit...Déjà Vu on kova!

Tämä yhdeksän biisin kokoelma on mukamas kaksi EP:tä yhden hinnalla. Oikeasti bändillä oli kiire äänittää kiertueelle jotain uutta soitettavaa. Menivät studioon ja paiskoivat neljä No Mercyn biisiä purkkiin. Edellisellä levyllä alkanut metallinen tyyli jatkuu. Videokappale Waking The Dead lienee tunnetuin. Sitä bändi soittaa edelleen. Samalla tallentui Los Cycosin It’s Not Easy, josta oli aiemmin versio Welcome to Venice -kokoelmalla. Feel Like Shit…Deja Vu oli ainoa ihan uusi sävellys.

Biisilista levyllä on sikäli hassu, että A-puoli on olevinaan Controlled by Hatred. Tuo biisi avaa kuitenkin B-puolen, joka on nimetty Feel Like Shit…Deja Vuksi. Molemmilla puolilla on versio How Will I Laugh Tomorrowsta. A-puolella kuullaan videota varten lyhennetty esitys. B-puolella on Heavy Emotion Version, joka sai myös oman videonsa. Uusi basisti Robert Trujillo ei soita levyllä, mutta esiintyi sen videoilla.

Hämeenlinnan keikka vaatisi oman kirjoituksensa. Sanon siitä vain, että se oli unohtumaton elämys. Harvoin niin suuresti odotettu bändi pystyy ylittämään odotukset. ST teki niin.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit