Live At Winterland
Jimi Hendrix Experience täytti lokakuussa 1968 kaksi vuotta. Bändin manageri Michael Jeffery määräsi bändin miksaajan äänittämään kaikki kuusi esiintymistä, jotka bändi soitti Bill Grahamin Winterlandissa. Jimillä oli näinä iltoina paljon laitteisto-ongelmia, joten kun Alan Douglas aikanaan 80-luvulla kasasi keikoista levyn, hän valikoi siihen eri keikkojen onnistuneimpia paloja. Siksi alkuperäinen julkaisu on timantin kova "keikka".

Bill Grahamin nauhat ovat nykyään kuultavissa herran nauhavaraston ostaneen firman Concert Vaultin nettisivuilta. Ne on myös kasattu 2000-luvulla kuuden CD:n bootleg-pakettiin 3 Nights At Winterland. Boxin julkaissut yhtiö on käyttänyt Jimin managerin Michael Jeffreyn perikunnan nauhoja. Sittemmin alkuperäiset nauhat ovat päätyneet Jimin perikunnalle, joka julkaisi niistä hienon neljän levyn boxin. Se ei valitettavasti sisällä bootlegin tavoin kaikkea keikkojen materiaalia, mutta ainakin itselleni ihan riittävästi. Tosifani omistanee bootlegin ja ehkä myös samaan aikaan boxin kanssa julkaistun singlen, jolta myös löytyy yksi ei-boxille päätynyt biisi. Joka tapauksessa nämä keikat vierailijoineen antavat hyvän kuvan bändin kiinnostavuudesta.

Jimi jäi lokakuun 1968 loppuun saakka länsirannikolle sillä hän tuotti Hollywoodin TTG Studiosiss Jefferyn irlantilaissuojattien Eire Apparentin ainoaksi jääneen albumin Sunrise. Jimi soittaa muutamalla levyn raidalla  

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit