Free Your Soul... And Save My Mind
 

Suicidal Tendencies - Free Your Soul...And Save My Mind

Suicidal Tendencies oli ahkera vuosituhannen vaihteessa. Free Your Soul...And Save My Mind ilmestyi vain vuosi Freedumbin jälkeen vuonna 2000. Samana vuonna ilmestyi myös toistaiseksi viimeinen Infectious Groovesin kokopitkä. Fanin olisi luullut olevan tyytyväinen. Mitä vielä. Määrä ei aina korvaa laatua.

Free Your Soul...And Save My Mind on lähempänä Infectious Groovesin soundimaailmaa kuin Suicidalia. Muirilla oli pakka sekaisin. Hän ei enää tiennyt mitkä biisit julkaista minkäkin projektin nimellä. 

Self Destruct lupailee samanlaista punk-kaahausta kuin Freedumb. Hämäystä. Su Casa Es Mi Casa antaa jo viitteitä siitä mitä tuleman pitää. No More No Less jatkaa hokemista. Nimibiisi on halpa versio IG-funkista. Pop Songs oli videobiisi ja olevinaan kovin hauska. Koko bändi on olevinaan hauska. Ei Suicidalin kuulu olla.

Raskas Bullenium on tylsä. Animal on nopea ryöpsy. Koska Muirilta loppuivat ideat kunnon teksteihin? Straight From The Heart kosiskelee niitä yhtyeen faneja jotka ottivat bändin sydämiinsä Pledge Your Allegiancen myötä. Kiva bassoriffi, mutta eipä muuta. Sitten Muir saarnaa. Mitä? Ihan sama tässä vaiheessa. Start Your Brain. Katso Mike peiliin. 

Public Dissension on yksinkertaisesti huono. Se on hyvä esimerkki tästä levystä. Se on, punk, funk ja jotain muuta, mutta sillä ei ole aavistustakaan mitä sen pitäisi olla. Muir kerää itsesi. Ja mikä pahinta, levy ei ole läheskään loppu. Yrityksiä on peräti 15. En tiedä oliko tämä levy varaston tyhjennys, vai eivätkö enää tunnistaneet hyviä biisejä huonoista ja heikoista. Children of the Bored on tylsä. Got Mutation on tylsä ja vitsinä huono. Charlie Monroen musiikki lupailee parempaa. Teksti on säälittävä. Home on ihme nyyhkimistä. Kyynel tulee silmään myös fanille. Suoraan sydämestä, tällä ei ole yhtään hyvää biisiä. Tämä levy oli Suicidal Tendenciesin pohjanoteeraus.


Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit