Up From The Ashes
 

Don Dokken Up From The Ashes

Lokakuu vuonna 1990 ei välttämättä ollut oikea aika julkaista levyllistä siloiteltua hard rockia. Toisaalta artisti tekee sitä mitä parhaiten osaa ja ostava yleisö päättää mikä menestyy. Don Dokkenin Up From The Ashes myi noin 500 000 kappaletta. Joku pitäisi onnistumisena, Donille oli pettymys. Dokken oli myynyt miljoonia.

Don Dokken oli jännässä tilanteessa vuonna 1989. Hänen nimeään kantanut bändi Dokken oli hajonnut. Yhtyeen entiset jäsenet George Lynch ja Mick Brown eivät antaneet hänen jatkaa omalla sukunimellään. Siksi tämä uuden Dokkenin ensimmäinen levy on julkaistu Don Dokkenina. Up From The Ashes kuvastaa Donin fiiliksiä.

Don keräsi kovan bändin. Kitaristeja oli kaksi. Ei tullut vertailua Lynchiin. John Norumin ja Glenn Hughesin bändi oli kariutunut. Don nappasi Johnin. Toinen kitaristi löytyi Watchtower-nimisestä bändistä. Billy White on hyvä pari Norumille. Tyylikäs soittaja hänkin. Rytmiryhmän basisti Peter Baltes tuli Acceptista, jolla ei ollut toimintaa Eat The Heat -levyn kiertueen jälkeen. Rumpali Mikkey Dee oli tuttu King Diamondin yhtyeestä.

Up From The Ashes on musiikillisesti jatkoa Dokkenin Back for the Attackille. Riffit ovat teräviä ja soolot vikkeliä. Kappaleissa on hyvät melodiat. Taustat toimivat. Tekstit ovat mitä ovat. Genre ei ole tunnettu syvällistä aiheista. Tosin parisuhteen kariutuminen on aina vakava paikka. Epäilen, että Don käyttää parisuhdetta vertauskuvallisesti kirjoittaessaan edellisen bändinsä hajoamisesta.

Levyn 11 kappaletta puolustavat kaikki paikkaansa. Jos jotain nostoja pitää tehdä, niin avausraita Crash'N'Burn ja reipas Living A Lie ansaitsevat sellaiset. Glenn Hughesin kanssa kirjoitettu When Love Finds A Fool  on melkoinen kutuballaadi. 80-luvulla se olisi ollut hitti. Ihmiset ovat kummia. Pari vuotta aiemmin olisivat tykänneet tästä. Nyt ei pystynyt, koska vääränlainen tukka ja vaatteet. Itseltäni meni 30 vuotta Up From The Ashesia kypsytellessä. Kova levy. Kokeile.


Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit