Out Of This World
KAYAK Announce New Studio Album 'Out Of This World' | Metal Shock Finland ( World Assault )

Piti jo Kayakin edellinen levy arvostella. 2018 ilmestynyt Seventeen oli nimittäin hyvä. Entinen Pain of Salvation -basisti Kristoffer Gildenglöw oli varmaan syy miksi kiinnostuin tästä veteraanibändistä. Jostain syystä jäi silloin ajatuksen asteelle. Nyt täytyy olla tarmokkaampi. Sanoista tekoihin. Ja sehän on kauneinta puhetta.

Levyn avaava nimikappale saa vähän varautuneeksi. En ole isoin Andrew Lloyd Webber- tai Meatloaf -fani. Aika isosti avaavat pelin. On kööriä ja kerrosta jos jonkinlaista. Osaavia ovat. Se on selvä samantien. Toisena kuultava Waiting on salaperäinen ja jännä. Oikeasti ihan eri maasta. Niin tämä vuonna 1972 perustettu bändi tulee Hollannista.

Under A Scar palaa musikaalin maahan. On paljon harmonisia nuotteja pinossa ja rinnan. Kaunis lienee oikea sana. Kaikki on soitettu oikein. Välillä tulee jopa sellainen olo, että arvaan mitä seuraavaksi tapahtuu ja kun niin käy, melkein jukratuttaa. Progea hei! Ei saa olla ennalta arvattavaa. Muutama arpi lisää tai ruma nuotti tekisi terää.

Tätä on kiva kuunnella. Tämä on musiikkia jota kuunnellessa voi vain olla. Se soljuu eteenpäin häiritsemättä. Se tuo hyvän lämpimän olon tullessaan. Niitä rosoja ei juuri ole. Critical Massin soolo-osuus sentään herättää. Oivallus! Nämähän ovat kuunnelleet Kansasia. Ei kuulosta silti samalta. Ja siitä päästään siihen, että nykyisellä Kayakilla on oma soundinsa. Mikä mahtoi olla ennen? Tänä päivänä sillä on ihan poikkeuksellisen paljon lauluvoimaa. Ja sitä käytetään tehokkaasti. Onhan tämä valtavan hienosti tehtyä ja esitettyä, ehkä hieman vartuneemmille suunnattua, musiikkia. Levyllä on tietyt Toto-hetkensä. Eivät ne haittaa. Tämä sopii rauhallisiin hetkiin kuin villasukat sadepäivänä jalkaan.

Tero Honkasalo

 

 

 

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit