Stockholm 5.9.1967
Warner julkaisi 90-luvulla hienon Stages-boxin, jolla on neljä Jimin keikkaa vuosilta 1967-1970. Jimin kuoltua hänen studionauhoja ja keikkaäänityksiä julkaistiin hyvin monenkirjavina julkaisuina. Tämä laatikko, vaikka ei olekaan sittemmin saanut Hendrixin perikunnan hyväksymisleimaa on edelleen divarista löydettäessä ostamisen arvoinen paketti.

Boxin ykköslevyllä ollaan Tukholmassa. Ruotsin radion äänittämän 31 minuuttisen keikan helmi on hieman aiemmin julkaistu single Burning Of The Midnight Lamp, joka oli tuolloin jäämässä harvinaisuudeksi, mutta joka liitettiin myöhemmin Electric Ladyland -levylle. Livenä Jimi ei tätä sinkkuaan kovin useasti soittanut, joten keikka on siinäkin mielessä ainakin keräilijälle ehdoton pakkohankinta. Muita tuon ajan keikkahelmiä ovat puolen tunnin setin päättävä Purple Haze sekä keikan aikoihin USA:ssa sinkkuna julkaistu Foxy Lady.

Alan Douglas omisti vuoteen 1995 saakka julkaisuoikeudet Jimin jättämiin nauhoihin, mutta hänellä ei tainnut olla tämän keikan alkuperäisiä masternauhoja sillä levy on kopioitu nauhalle tehdystä radioäänityksestä. Oikeuksien siirryttyä vuonna 1995 Experience Hendrix yhtiölle (eli Jimin sukulaisille), muutama keikan biiseistä päätyi heidän julkaisemalle The Jimi Hendrix Experience -boxille. Kaunis The Wind Cries Mary löytyy vuonna 2010 julkaistulta West Coast Seattle Boy -boxilta. Voidaan siis hyvinkin olettaa, että tämäkin keikka tullaan ennemmin tai myöhemmin julkaisemaan kokonaisuudessaan.

Petri Myllylä / 13.12.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit