San Diego 24.5.1969
Äänittäjä Wally Heider, tuottaja Eddie Kramer ja Jimi miksasivat kesäkuussa 1969 tämänkin keikan nauhoja, mutta suunniteltu livelevy ei koskaan toteutunut. Suunniteltu tuplalive olisi ollut loistava dokumentti hajoamassa olevan alkuperäisen Experiencen lavameiningistä.

Jimin kuoleman jälkeen kasatulle In the West livelle otettiin tältä keikalta kolmetoistaminuuttinen upea versio esikoislevyn (Amerikan painokselta pois tippuneesta) bluesista Red Housesta. Tosin levyn takakannessa myös Little Wing ja Voodoo Child väitettiin tulleen tältä keikalta. Kun MCA kasasi Jimin ensimmäistä CD-boxia vuonna 2000, se laittoi siihen tältä keikalta Red Housen lisäksi Purple Hazen. Jostakin syystä Jimin perikunta ei ole halunnut julkaista tätä keikkaa kokonaisuudessaan. Sitä vastoin se päivitti syksyllä 2011 In The West albumin lisäten aiemmin (virallisesti) julkaisemattomat Fire, Spanish Castle Magic, I Don't Live Today sekä illan encorena soitettu Voodoo Child.

Jimin käyttämättömät nauhat siirtyivät manageri Michael Jeffreyn kuoltua vuonna 1973 tuottaja Alan Douglasille. Hän julkaisi kahdenkymmenenen vuoden aikana noin tusina erilaista Jimi Hendrix albumia, joista  vuoden 1991 Stages boxi on yksi onnistuneimpia. Tämä keikka on tuon, nyt jo markkinoilta poistuneen laatikon paras.

Jefferyn perikunta aloitti vuonna 2002 julkaisemaan sen hallussa olleita nauhoja vastoin Jimin perikunnan halua (ja oikeuden päätöstä). Keikka sai uusintajulkaisun vuoden 2005 Truth And Emotion tupla-albumin kakoslevyllä. Tällä kertaa mukana on myös Stages levyltä uupunut Foxy Lady.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit