The Duets Collection - Volume 1
 

Jeff Scott Soto - The Duets Collection - Volume 1.

Jeff Scott Soto on puhunut tästä duetto- levystä aika kauan. Nyt se on tehty ja valmis. Aika hyvä tuli. On hieno läpileikkaus Soton tekemisiin. Ideana siis oli, että Jeff laulaa jotain ja tunnettu laulukaveri jotain muuta. Vuorot on jaettu tasan. Kertsit lauletaan aika usein kimpassa.

Biisit tällä levyllä ovat JSS- ja hard rock -faneille pääasiassa tuttuja. Mukana on Malmsteenia, Eyesia, Axel Rudi Pelliä, Talismania, Humanimalia, Soul Sirkusta ja Jeffin soolobiisejä. Kattaus on hyvä. Itse en muistanut mistä Erik Martenssonin kanssa esitetty avausraita Living The Life on peräisin. En kerro. Muistelkaa. Tutkikaa. Se on oikeastaan levyn ainoa yllätys. Loput ovat olleet Jeffin keikkasetissä melkein aina.

Kappaleet on soitettu uusiksi Jeff soolobändien soittajien toimesta. Soundit ovat siis tätä päivää. Sovitukset ovat hyvin uskolliset alkuperäisille. Ei moitteita siellä.

Entä ne laulut? Oletteko huomanneet kuinka murteet ja puhetyylit tarttuvat? Juttelet tamperelaisen kanssa ja hetken kuluttua huomaat puhuvasi mansea. Sama juttu näiden lauluosuuksien kanssa. Suotta yrittävät pärjätä Jeffille. Olisivat laulaneet omilla tyyleillään. Eric Martin ja Deen Castronovo saavat puhtaat paperit. He kuulostavat itseltään. Sen sijaan esimerkiksi Dino Jelusick joutuu pinnistelemään niin kovasti ärjyessään, että toivottavasti ei tullut pikkaripyykkiä.

Tero Honkasalo

 

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit