Alchemy Of Souls, Pt. II
Lords of Black - Alchemy Of Souls, Pt. II

Ihan rehellisesti, tätä en odottanut vielä. Lords of Black on aiemmin julkaissut levyjä mukavan harvakseltaan. Niihin on ollut aikaa perehtyä kunnolla. Vähän yli pari vuotta on ollut passeli väli. Kun edelleen totta puhutaan, Alchemy Of Souls, se ensimmäinen osa, olisi voinut olla enemmän soitossa. Täytyy nyt kerrata.

Nyt ollaan siis tarinan toisessa osassa. Edellisen perusteella en arvannut, että kerrottavaa olisi enemmänkin. Ei haittaa. Näin on hyvä. Hyvälle kertomukselle on aina tilaus. Ja ne ihmiset muistavat.

Alchemy Of Souls, Pt. II on erittäin synkkä ja tumma levy. Se on helposti bändin raskain tähän mennessä. Raskaus ei ole kuitenkaan ahdistavaa. Nyt Ronnien murina ja rähinä ovat paikallaan. Kaikilla hänen viime vuosien levyillä näin ei ole ollut. Toimii.

Hyvin toimii myös musiikki. Tony Hernsndo on kirjoittanut nipun hienoja biisejä. Toki ne menevät genrensä rajojen sisäpuolelle, mutta eivät ole aivan tavanomaisia. Pidän hänen soittotyylistään ja tästä bändistä. Jos viimeksi oli vaikeuksia muistaa biisejä edes heti kuuntelun jälkeen, niin nyt mieleenjääviä kappaleita on monta. Runnova Mind Killer ja ryskäävä Death Dealer tallentuivat muistiin jo ensimmäisellä soittokerralla. Eikä siinä kaikki, hyviä on lisääkin. Aika näyttää todeksi, mutta nyt epäilen, että tässä on Lords of Blackin paras levy.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit