9
 

Pond - 9

Kuka arvaa monesko Pondin levy 9 on? Ha, niinpä, ei ollut kompa. Aika hyvä saavutus tältä vuonna 2008 toimintansa aloittaneelta tasmanialaiselta bändiltä tai kaveriporukalta.

Deep Purplen Roger Glover kertoi vuosituhannen alussa, että hänen bändinsä säveltäminen perustuu jammailuun. Valkkaavat jamien parhaat pätkät ja työstävät niistä kappaleita. Silloin ei toiminut. Nykyään toimii. Mikä ero? Tänä päivänä heillä on makutuomarina tuottaja Bob Ezrin. Pondilla ei ole vastaavaa. Bändi improvisoi ja luottaa omiin mieltymyksiinsä. Koko ajan ei kannattaisi. 9 on hyvä, mutta voisi olla parempikin.

9:n luvataan olevan psykedeelistä rockia. Höpsis. Ei ole. Tai. Otan vähän takaisin. Tämä ei ole ihan sitä samaa psykedeelistä meininkiä, jota 60-luvulla harrastettiin. Tämä on jotenkin siistimpää. Kyllä tämä ryhmä jumittaakin osaa. Suurimman osan ajasta se kuitenkin kuulostaa samalta kuin Tame Impala. Sellainen kepeä klubimeininki tulee mieleen. Drinkkejä sateenvarjoineen. 

Mahtavatko olla kuinka kyllästyneitä yllä esitettyyn vertailuun? Pahoittelen. Tuo oli kuitenkin kehu. 9 on kiitettävä. Ja oma syynsä, mitäs soittavat molemmissa bändeissä.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit