Marvin Gaye & Tammi Terrell: United
Tutustuin Marvin Gaye'n musiikkiin asuessani 1990-luvulla muutamaan otteeseen Yhdysvalloissa. Toki soul oli tullut itselleni tutuksi jo teininä Blues Brothersin myötä, mutta itselläni kesti pitkään hankkia soulia levykokoelmaani. Aretha Franklinin lisäksi Gaye kuului ensimmäisiin artisteihin, joiden levyjä hankin. Hiukan hämmentyneenä joudun toteamaan että mikäli kaksikymppinen minä ei osannut tällaista musiikkia arvostaa, niin viisikymppinen kyllä osaa.

Unitedin toinen tuottaja, Harvey Fuqua perusti kaverinsa Bobby Lesterin kanssa Moonglows yhtyeen 1949. Kymmenen vuotta myöhemmin Lesterin lähdettyä soolouralle, Fugua rekrytoi uuteen Moonglowsiin nuoren Marvin Gaye'n. 

En ole tätä kirjoittaessani kuunnellut kahta Unitedin perään julkaistua Marvin Gaye ja Tammi Terrell yhteislevyä, mutta olen lukenut että tämä olisi niistä paras. Mutta sehän on vain jonkun mielipide ja jätetään se huomioimatta. En ole myöskään tutustunut Marvinin kahteen eri laulajattarien kanssa tehtyihin aiempiin duettolevyihin. Yhden kuuntelukerran jälkeen havahduin muutamaan otteeseen tunnistaen esitettävän kappaleen. Avausraita Ain't No Mountain High Enough oli aikoinaan top-20 hitti, mutta voi olla että se on itselleni tuttu myöhempänä Diana Rossin versiona. Toinen läpeensä tuttu biisi on Your Precious Love. Lisäksi Two Can Have A Party vaikuttaa ainakin etäisen tutulta, mutta toisaalta levy on niin aseista riisuvan kuuloinen että sen parissa vietetty puolituntinen on aina hyvä ratkaisu.

Petri Myllylä / 05.01.2022


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit