Live Album
Live Album kuulostaa hyvältä mutta turhan äänekkäältä bootleg-levyltä. Bändi on päätynyt suoraselkäiseen ratkaisuun olla jälkiäänittämättä joitakin selkeästi kuultavia virheitä. Näin levy on omassa karuudessaan poikkeuksellisen autenttinen julkaisu. Vaikka olen juuri tämäntyylisten äänitteiden suuri ystävä, olisin toivonut levyn miksaajalta hiukan malttia yleisöäänien ja/tai bändin lavakarjunnan tasojen kanssa. Nyt kiistatta innokkaan yleisön meteli peittää ajoittain bändin soitantaa.

Livelevyn setti herättää hämmennystä. Kolme kuukautta aiemmin äänitetyltä ja viikkoa ennen kolmessa floridalaisessa keikkapaikassa äänitettyjä keikkoja julkaistulta kolmoslevyltä soitetaan vain Mean Mistreater -biisi. Esikoisalbumilta soitetaan peräti neljä biisiä, mutta hiukan yllättäen bändin menestyksekkäältä kakkosalbumilta ei kuulla lainkaan sen hienointa biisiä, Mr. Limousine Driver vain kolmikko In Need, Paranoid ja levyn kolmesta 10+ minuutin biisistä pisin Inside Looking Out.

Bändi julkaisi viisi vuotta myöhemmin toisen livelevynsä, ja näistä kahdesta tämä ensimmäinen on puutteineen slvästi kiinnostavampi ja musiikillisesti rajumpi.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit