Born To Die
GFR siirtyi ensimmäisen neljän albuminsa jälkeen kohti kevyempää musiikillista ilmaisua. Oletan samalla bändin alkuperäisten fanien siirtyneen kuuntelemaan raskaampia bändejä kuten Led Zeppelin, Black Sabbath ja Deep Purple. Grand Funk saavutti menestystä myös popmaisilla levyillään joten en väitä heidän suunnan muutoksen tulleen heidän kohtaloksi. 

Born To Die on muutamaa edeltäjäänsä raskaampi levy vaikka mistään heavy rockista ei todellakaan ole kyse. Olen kuunnellut levyn läpi vuosien aikana kuitenkin vain muutaman kerran joten en koe oikeutta lähteä sitä tarkemmin analysoimaan. Omat suosikkini löytyvät molempien vinyylipuoliskoiden lopusta. A-puolen Talk To The People ja levyn viimeinen raita Good Things erottuvat selvimmin muista hiukan tasapaksuista biiseistä.

Kun Born To Die aikanaan ilmestyi, se jäi taatusti huomaamatta suurimmalta osalta bändin alkuperäisiltä faneilta sillä tuskin heistä useat enää uskoivat bändin palaavan raaempaan soundiin. Vaikka bändin soitto on paikoin kuten viisi vuotta aiemmin, ei albumi ansaitse silti samanlaista hehkutusta kuin esimerkiksi Amazonin asiakkaat ovat siitä kirjoittaneet.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit