Good Singin', Good Playin'
Grand Funk Railroad laimensi musiikkiaan vuodesta 1973 lähtien. Vuoden 1976 ensimmäinen julkaisu Born To Die kuulosti paluulta aiempaan, mutta se taisi jäädä huomaamatta bändin alkuperäisiltä faneilta, joista suurin osa taisi olla menettänyt uskonsa bändiin. Myös bändin alkuperäinen levy-yhtiö luopui sen myötä toivosta saada bändi takaisin kultakantaan. Good Singin', Good Playin' oli bändin ainoa MCA-albumi ja sen tuottajaksi saatiin Frank Zappa.

Good Singin', Good Playin'in tuottajan tarkoitus oli palauttaa bändin raaka soundi levylle. Tässä on myös onnistuttu ja albumi on monessa mielessä parasta GFR:ia kolmeen vuoteen. Valitettavasti mukana on myös turhaa venyttelyä tyyliin Miss My Baby. Tätä albumia pidettiin pitkään bändin viimeisenä sillä se myi niin huonosti että bändi palasi studioon vasta 1981. Vaikka kaksi seuraavaa levyä ovat hiukan noloja, ei tämäkään ole mikään unohduksiin jäänyt mestariteos. Mutta jos bändin alkuajan tuotanto on tuttua, ja haluaa kuunnella sen myöhäisempiä vaiheita tähän albumiin on syytä tutustua.

Hip Records lisensoi levyn ja julkaisi sen ensimmäisen CD-painoksen 1999 lisäten siihen sessioista ylijääneen, hyvin zappamaisen Rubberneckin.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit