Between Two Worlds (DVD)
Omien laskujeni mukaan tämä joulukuussa 2004 kuvattu, ja keväällä 2005 julkaistu keikkavideo oli järjestyksessään jo kuudes 2000-luvulla julkaistu DVD. Nykyaikana kuvauskaluston saa kohtuullisen pienellä rahalla ja usein jakeluoikeuksien omistaja maksaa kaikki sen tuotantokustannukset. Tämä voisi selittää Uriah Heepin halun kompensoida laskenutta levymyyntiään näillä videojulkaisuilla.

Uriah Heep vuosimallia 2004 kuulostaa väsähtäneeltä. Peräti 18 vuotta kasassa ollut kokoonpano oli julkaissut viimeisimmän studiolevynsä Sonic Origamin kuusi vuotta aiemmin ja juuttunut sen jälkeen nostalgiakeikkoja tekevien vanhojen suuruuksien ikävästi kasvaneeseen joukkoon. Onneksi bändi kierrättää vanhaa materiaaliinsa onnistuneesti ja kun 13 biisin setissä on peräti kuusi lavalla soittavan miehityksen tekemää kappaletta, eroaa tämä julkaisu ilahduttavan paljon edellisten vuosien julkaisuista. Suurin yllätys on että vuoden 1989 Raging Silenceltä soitetaan kolme kappaletta.

Sweet Freedom -levyllä oleva If I Had The Time ja Return To Fantasy -raita A Year Or A Day olivat itselleni melko outoja vaikka nuo studiolevyt tuttuja ovatkin. Videon katsomnisen jälkeen niihin oli pakko tutustua aiempaa tarkemmalla korvalla.

Petri Myllylä 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit