Yngwie J. Malmsteen's Rising Force: Odyssey
Yngwie J. Malmsteen, tuo vikkeläsorminen vara-Ritchie Ruotsinmaalta, sai tälle albumilleen mukaan entisen Rainbowlaulaja Joe Lynn Turnerin. Nimekkäämmän laulajan ottaminen mukaan saattoi tosin olla pelkkää laskelmointia, jolla Malmsteenia koetettiin saada suuremman yleisön tietoisuuteen. Turnerin vaikutus on kuultavissa selvästi. Aiempien levyjen yksinomaan kitaran ympärille rakennettujen kappaleiden joukkoon on ilmaantunut myös lauluja. Tämä piirre tekee Odyssey-albumista huomattavasti Malmsteenin aiempia levyjä kuulijaystävällisemmän. Siltä löytyy jopa pienehkö hitti Heaven Tonight.

Jos oikein muistan, kuullaan Malmsteenin aiemmilla soololevyillä ainoastaan Yngwien itsensä säveltämiä, sanoittamia ja sovittamia kappaleita. Biisien nikkarointi ja muukin työskentely Turnerin kanssa vaikutti selvästi Malmsteeniin, sillä tällä levyllä laulaja pääsee esille enemmän kuin vain parin nanosekunnin ajaksi kitarasoolojen ja -fillien välissä. Valitettavasti Yngwien "enemmän ja nopeammin on parempi" -mentaliteetti kuuluu myös rumpuja ja kosketinsoittimia soittavien Johanssonin veljesten soitossa.

Vanhanaikaisen raskaan rockin ystävänä en jaksa enää nykyään kuunnella Yngwien edustamaa vauhtikitarointia paria kappaletta enempää kerralla. Jos mittapuuna pidetään Malmsteenia itseään, on tämä levy erittäin hyvä.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit