Yngwie J. Malmsteen: Trial By Fire (DVD & CD)
Neuvostoliiton vedellessä viimeisiään Gorban perestroikan vapauttamassa ilmapiirissä myös rock-nimisen länsimaisen hapatuksen edustajat pääsivät vapaasti turmelemaan suuren ja mahtavan nuorisoa. Monista keikoista tehtiin livelevyjä - tämän Malmsteenin levyn lisäksi ainakin Uriah Heepin Live In Moscow (Cam B Mockbe) tulee mieleen. Oi niitä aikoja... Nykyään vanhan kaartin yhtyeet tuntuvat kiertävän enimmäkseen entisen itäblokin alueella...

Myös ruotsalainen kitaran ihmelapsi Yngwie Malmsteen käväisi Neuvostoliitossa, vanhassa kunnon Leningradissa (nyk. Pietari) esiintymässä. Laulajana oli Joe Lynn Turner, joka oli ollut mukana myös Malmsteenin edellisellä albumilla. Tämä levy on matkamuisto noista Leningradin keikoista.

Yngwien tyylin tunteville on helpointa kertoa, että tämä on sitä samaa vauhtikitarointia mitä miehen muillakin levyillä on tarjolla, tällä kertaa vain livenä. Levyllä on kestoa vähän reilu tunti, ja ainoana coverina kuullaan Jimi Hendrixin Spanish Castle Magic. Sitäköhän Yngwie soittaa tuossa levyn kansikuvassa?

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit