Taken By Force
Pidän tätä levyä kitaristi Uli Jon Rothin ajan parhaana. Levyn avaa nopea Steamrock Fever, jossa lapsikuoroa ja yleisömeteliä käytetään hienolla tavalla. Koko levyn läpi paistaa tekemisen helppous ja erityisesti kitaristit ovat huimassa vireessä.

Aloitusbiisin jälkeen tulee Uli Jon Rothin ja entisen Jimi Hendrixin tyttöystävän Monika Dannemannin yhdessä tekemä We'll Burn The Sky. Biisi on bändin ensimmäinen onnistunut power ballad, jonka se esitti myös saksalaisessa TV-lähetyksestä (löytynee YouTubesta). Mielestäni se on myös yksi bändin koko historian parhaista biiseistä.

Junan lailla kulkeva ja hevosen laukkaamiselta kuulostava He's A Woman, She's A Man lienee kieli poskella tehty sanoitus, mutta toki kyseessä on bändin imagon mukaisesti puhe juuri siitä eli transseksuaalisen miehen palveluiden ostamisesta.

Levyn päättää mielenkiintoinen balladi, Born To Touch Your Feelings. Sen pitkässä outrossa erikielisten naisten puheet sekoitetaan sekokieleksi, joka kuulostaa yhä erikoisen hyvältä. Aivan lopussa olen kuulevani myös suomen kieltä. Kukahan sen on puhunut?

Bändi täytti vuonna 2015 kunnioitettavat viisikymmentä vuotta ja BMG juhlisti sitä julkaisemalla kahdeksasta albumista laajennetut painokset. Taken By Force oli näistä ensimmäinen. Sen bonuksina on seitsemän biisiä, joista He's A Woman, She's A Man -singlen kääntöpuoli Suspender Love on ainoa valmis biisi. Lopuista kuudesta demosta mikään ei ole niin merkittävä että suosittelisin vaihtamaan edellistä 2001 CD-painosta. Keskeneräisiksi jääneiden biisiaihioiden kiinnostavuus tulee omalta osaltani tyydytettyä yhdellä kuuntelukerralla.

Jälleen kerran alkuperäinen levykansi joutui useissa maissa pannaaan, ja on yhä melko harvinainen. Olisi vaikea uskoa, että pikkupoikien sotiminen hautausmaalla johtaisi nykyään kanneen sensuroimiseen, mutta näin oli asian laita kaukaisella 70-luvulla. Mielenkiintoista että 2015 painokseen laitettiin tämä sotainen kansi. Ehkä levy-yhtiö uskoo että minä ja muut mustakantisen LP:n omistajat haluamme päivittää levyn nyt kun se on pitkästä aikaa tarjolla alkuperäisellä kannella. Vaikka vinyyliostaja saa bonuksena CD:n bonuksineen, mielestäni luvattoman heikko sinkku B-puoli Suspender Love on ahdettu myös vinyylille. Kaunis ajatus on toteutettu tökerösti siirtämällä alkuperäinen B1 The Sails Of Charon A-puolen loppuun. Itseäni tällainen ärsyttää todella paljon ja taidan jatkossa kuunnella mielummin levyn alkuperäistä painosta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit