Animal Magnetism
Sain talvella 1982 kaveriltani C-kasetin, jolle hän oli äänittänyt minulle Scorpionsin tuolloin uusimman levyn Animal Magnetism sekä kuusi vuotta aiemmin julkaistun Virgin Killer'in. Jälkimmäisestä tulikin hetkeksi allekirjoittaneen suosikkilevy. Saman vuoden kesänä julkaistu ja ensimmäinen oma Scorpions-levy Blackout innosti itseni palaamaan Animal Magnetism -albumin äärelle.

Animal Magnetism on toinen bändin neljän huippulevyn putkesta. Omistamani albumi tulee Amerikasta ja siellä levy menestyi hyvin, mutta sitä seurannut Blackout löi bändin lopullisesti läpi USA:ssa. Sen jälkeen ilmestynyt Love At First Sting vahvisti bändin asemia yhtenä johtavana 80-luvun raskaan rockin nimistä. Animal Magnetism on näistä neljästä levystä vähimmälle huomiolle jäänyt julkaisu. Bändistä pitävän kannataa siihen kumminkin tutustua. Se ei ole samalla tavalla bailauslevy kuin edeltäjänsä, ja varsinkin seuraajansa. Levy on eheä kokonaisuus, jolta on vaikea löytää heikkoa raitaa. Ballaadien ystävät nostanevat Lady Starlightin yhdeksi bändin parhaista slovareista. Itse pidän enemmän kitaravetoisesta The Zoo'sta. Se on raskas, saksalaista marssia muistuttava. Biisin kitarariffi on bändin koko uran ehdottomasti paras. Näiden lisäksi aloitusraita Make It Real, Don't Make No Promises ja Twentieth Century Man takaavat levyn sijoittumisen bändin laajan kataloogin kärkikolmikkoon.

Vuonna 2001 remasteroidun levyn (eurooppalaisen version) bonuksena on aikanaan vain singlenä julkaistu häpeilemättömän poppimainen Hey You. Bändin täytettyä 2015 kunnioitettavat viisikymmentä vuotta (kuten allekirjoittanut), levy-yhtiö päätti juhlistaa sitä julkaisemalla kahdeksasta bändin levystä laajennetun painoksen. Animal Magnetism sai mainitun Hey You'n lisäksi peräänsä peräti viisi demo bonusta. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit