Blackout
Ostin tämän levyn heti sen ilmestymisaikana keväällä 1982 sillä Scorpions oli tuolloisen tyttöystäväni suosikkibändi. Innostuin bändistä itsekin viimeistään tuona kesänä, ja yhdessä tyttökaverini kanssa soitimme alkuperäisen englantilaisen vinyylilevyn puhki parissa vuodessa. En tiedä tyttöystävän nykyistä musiikkimakua, mutta kyllä minä pidän tästä levystä edelleen.

Laulaja Klaus Mainelle tehtiin levyn esityövaiheessa äänihuulioperaatio jolloin häntä tuurasi bändin hyvä ystävä Don Dokken. Mies saa levyn takakannessa tästä kiitoksen, mutta en tiedä onko hänen laulua kuultavissa taustalauluissa. Levyn avausraita Blackout on bändiltä jälleen aivan loistava levyn startti, mutta sitä seuraava Can't Live Wthout You on minulle vielä suurempi biisi. Jälleen Rudolf Schenker on onnistunut kehittämään aivan mahtavan riffin, joka painuu kuulijan kaaliin kuin puolen metrin leka. Kyseessä ei ole mikään sen kummempi musiikkiteos, mutta hyvä kertosäkeistö tekee biisistä loistavan bailausrenkutuksen. Hieman samaan muottiin tehty Dynamite toimii myös loistavasti. Aikanaan keikkasetissä olivat tältä levyltä ainakin No One Like You, ja muistaakseni myös Arizona soitettiin Kuusrockissa, Oulussa heinäkuussa 1983.

EMI on vuonna 2010 lisensoinut artistiensa vinyylilevyjen uusintajulkaisuja. Ehkä jossakin vaiheessa myös vanhat Scorpions-levyt saavat tällaisen kohtelun. Itse pärjään kyllä hyvin levyn remasteroidun CD:n (pikkukuvassa sen hiukan alkuperäisestä muuttunut kansi) ja lähes uudenveroisen saksalaisen alkuperäis-LP:n kanssa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit