Crazy World
Opiskelin Amerikassa Crazy World'in ilmestymisen aikoihin. Levyn kuuluisin raita, liennytyslaulu Wind Of Change alkoi soida välittömästi amerikkalaisten radiokanavien powerplayssä. Kahden Saksan valtion yhdistymisen ja Neuvostoliiton hajoamisen myötä päättynyt kylmä sota sai näin oman musiikillisen tunnuksensa. Biisi vihellysintroineen on niin imelää, että jopa Scorpionsin mittapuulla kyseessä on todella siirappinen, mutta samalla hyvä biisi. Onneksi MTV keskittyi tuossa vaiheessa pikkutuhman Tease Me Please Me videon pyörittämiseen.

Crazy World on yksi bändin laadukkaimmista levyistä. Osa sen biiseistä tehtiin kanadalaisen muusikon Jim Vallancen kanssa. Mainittujen kappaleiden lisäksi nostaisin vielä esille nimikappaleen ja levyn tyylikkäästi lopettavan Send Me An Angelin albumin parhaisiin kokonaisuuksiin. Mukana on valitettavasti pari lähes sietämätöntä tusinabiisiä, joiden johdosta tätä levyä ei voi nostaa bändin klassikkolevyjen joukkoon.

Scorpions äänitti Wind of Change -hitistään myös Espanjan ja Venäjän kieliset versiot. Vuonna 1992 julkaistulla Freejack-leffan soundtrackilla oleva Hit Between The Eyes julkaistiin myös singlenä, jonka b-puolella oleva syntikka instrumentaali Alex Julie's Love Them lienee bändin kummallisin julkaisu.

Universal Records julkaisi lokakuussa 2013 albumista kahden levyn deluxe version. CD:llä on mukana bonusbiisejä (ei kuitenkaan Alex Julie's Love Them) ja DVD:llä 10 biisin mittainen Berliinin 1991 keikka sekä neljä albumin promovideota. DVD:n tuotannossa ei kaikki mennyt putkeen sillä vastoin levyn ensipainoksen tietoja Big City Nights ja Rock You Like A Hurricane eivät ole sillä mukana. 

Petri Myllylä

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit