Face The Heat
Tätä levyä kuvataan usein bändin ensimmäiseksi harha-askeleeksi tutusta Scorpions formaatista. Niin tai näin, minut tämä levy jätti ilmestyessään sen verran kylmäksi, että se lähti vuosien kuluttua hyllystä divariin.

Kuuntelin levyn keväällä 2011 ensimmäisen kerran yli viiteentoista vuoteen. Jyrkkä arvioni siitä loiveni vain vähän sillä parista puolikelvollisesta biisitä ei vieläkään saa aikaiseksi tarvetta kirjoittaa ylistyssanoja. Biisien tason jäädessä normaalia laimeammaksi, huomio keskittyy musiikissa oleviin uusiin elementteihin. Varsinkin niihin, joita aikanaan ei voinut sietää lainkaan. Nyt aikanaan hiukan hassulta kuulostavat hidastukset ja uuden kitarajutut vievät huomiot. Samoin kuin puisevat rumpusoundit, jotka eivät ole minun mieleeni.

Face The Heat julkaistiin myös vinyylinä, mutta sille laitettiin vain 10 biisiä, yksi vähemmän kuin amerikkalaiselle hopealevylle. No Pain No Gain on kahdella bonuksella (Destin & Daddy's Girl) varustetun Eurooppa-CD:n joukosta selvästi erottuva helmi. Neljästoista vuonna 1993 julkaistu biisi Partners In Crime löytyy Saksan Under The Sun -maxilta, viidestoista biisi, Herman Rarebellin Rubber Fucker laitettiin peräti kahdelle singlelle. Japanilaisen Face The Heatin erikoisuus on Kami O Shin Jiru, joka tosin julkaistiin seuraavana vuonna myös Euroopassa. Seitsemästoista julkaistu kappale on Elvis-cover (Marie's The Name) His Latest Flame, joka löytyy ymmärtääkseni vain kreikkalaiselta maxilta Extras, jonka muut biisit ovat edellä mainittuja eri maiden bonuksia.

Kun Face The Heat aikanaan tullaan paketoimaan deluxe-muotoon siihen laitettanee mainittujen 17 biisin lisäksi (kuten venäläisellä piraattilevyllä) 1994 Live Bites -levyllä mukana olleet uudet studioraidat Heroes Don't Cry, White Dove sekä sen USA-painoksella ollut (ja Deadly Sting -kokoelmalta löytyvä) Edge of Time. Lisäksi 1994 julkaistiin studioversio Ave Maria No Morro lienevät tämän levyn äänityssessioista. Näiden lisäksi levyn USA-painoksella on mukana Elvis cover (Marie's The Name) His Latest Flame sekä aasian painoksella Kami O Shin Juru (mukana myös Ukrainan 2010 painoksella).

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit