Live Bites
Vuosina 1988-1994 äänitetty live on kasattu useista eri keikoista ja tätä asiaa ei ole haluttu lainkaan peitellä vaan Klaus Mainen vahvistaa keikkapaikoiksi ainakin Leningradin (aikaisemmin vain kokoelmalevyllä julkaistu Living For Tomorrow), Berliinin, Meksiko Cityn ja Yhdysvallat.

Levylle on luonnollisesti valikoitunut paljon edellisen, vuonna 1985 julkaistun liven jälkeen tehtyjä kappaleita. Uusimman Face The Heat -levyn biisejä ei onneksi ole mukana kuin kaksi. Näistä No Pain No Gain saa meksikolaisyleisön mahtavasti mukaan. Vuonna 1990 ilmestyneeltä Crazy World -julkaisulta mukana on neljä raitaa levyn nimikappaleen noustessa yhdeksi omista suosikeistani. Edellisen livelevyn jälkeen julkaistun Rhythm of Love lisäksi kuullaan kolme vanhaa kappaletta, joista mikään ei ollut mukana kymmenen vuotta aiemmin julkaistulla World Wide Livellä, mutta näistä kolmesta ainoana 70-luvun biisinä In Trance oli luonnollisesti mukana jo bändin ensimmäisellä Tokyo Tapes -livellä.

Bändin kolmas livelevy ei vakuuttanut minua aikanaan ja siksi se päätyikin pian divariin. Olen kuunnellut levyä silti senkin jälkeen siihen juuri ihastumatta. Blackout-levyyn nuorena tykästyneenä ilahdun sen päättävän ballaadin When The Smoke Is Going Down valinnasta Live Bitesille tunnetumpien slovarien sijaan. Liven lopppuun on laitettu kaksi (USA:n painoksessa kolme), todennäköisesti edellisen studiolevyn sessioista ylijäänyttä biisiä.

 Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit