Pure Instinct
Vaikka Scorpions kokeilee Pure Instinctillä varovaisevasti uusia temppuja kuten avausraidan Wild Child sähköinen säkkipilli, jatkaa levy bändin omalla tutulla kaavalla. Valitettavasti tusinaan ei ole osunut kuin pari vahvaa kappaletta. Näistä ainoana biisinä viisi vuotta myöhemmin ilmestyneelle Acoustica-levylle päätynyt You And I on taattua Scorpions-ballaadi osaamista. Nuoren parin seksuaalisesta heräämisestä on tehty paljon biisejä, mutta Klaus Maine on onnistunut tavoittamaan onnistuneesti saman aikaisesti tuon iän viattomuuden ja naiviuden.

Itselleni selvisi vasta tänään että Bonnie Tyler julkaisi You Are The One -biisin jo vuonna 1995, jolloin se ilmestyi singlenä sekä osana walesilaislaulajan Free Spirit levyä. Bändin versio on siis cover!

Pure Instinct on suoraan sanottuna vanhaa kaavaa hyödyntävä laimea ja heikko levy. Siitä ei kannata missään tapauksessa aloittaa bändiin tutustumista. You And I -singlen b-puoli She's Knocking At My Door oli mukana levyn Japanin painoksella. Alkuperäinen kansikuva onnistui jälleen äsyttämään vanhoillisten alueiden tukkureita (ainakin Yhdysvaltojen eteläosissa) joten bändi sai tehdä maltillisemman kannen (pikkukuva).

Petri Myllylä /13.8.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit