Acoustica (video & audio)
Fanitin alle 2-kymppisenä nuorukaisena saksalaisbändiä niin paljon, että täytettyäni 3-kymmentä samana vuonna kun bändi julkaisi kolmannen livelevynsä Live Bites, en enää jaksanut paneutua siihen. Koko bändi jäi osaltani telakalle aina kesään 2003 asti. Näiden itselleni pimeiden vuosien aikana ilmestyi tämä akustinen livejulkaisu. Lavalla ovat bändin lisäksi kosketinsoittaja, kolmas kitaristi, percussionisti sekä sellisti. Heidän lisäksi eri puolilla salia esiintyvät tanssijat tuovat videolle oman viehättävän ja eksoottisen tunnelman.

Keikan starttaavat Loving You Sunday Morning ja Is There Anybody There eivät ehkä ole bändin parhaimpia biisejä, mutta ne saavat arvioni mukaan alle tuhannen hengen erikoisyleisön (eturivin naiset ovat taattua Scorpions-laatua ;-) heti mukaan menoon. Klaus Maine kertoo ensimmäisen uuden biisin yhteydessä että ne on tehty erityisesti tätä keikkaa varten. Valitettavasti näistä ensimmäinen Life Is Too Short laskee tunnelmaa ja sama toistuu joka kerta kun bändi soittaa portugalialaisyleisölle uusia biisejään. Tästä huolimatta niiden mukanaolo levyllä tuntuu järkiratkaisulta.

Jos 21 kappaleen esityksestä on pakko hakea vähemmän onnistuneet kappaleet niin laittaisin tämän ryhmän ykköseksi Tease Me Please Me. Vanha Kansas-hitti Dust In The Wind sopii akustisen alkuperänsä kannalta erinomaisesti juuri tällaisen isomman orkesterin ja viulistin esitettäväksi, mutta tämä ei tarkoita että se sopisi jotenkin maagisesti Scorpionsin käsittelyyn. Sen lisäksi bändi coveroi myös Queenia ja The Carsia.

Acoustica on tyypillinen kaksi formaatti -julkaisu. DVD taitaa 110 minuutin kestollaan dokumentoida koko illan keikan, jonka herkkupalat on sitten ahdettu yhdelle CD:lle. Levyteollisuus perustelee usein videojulkaisusta highligts-CD:n julkaisua sillä että näin toimimalla he estävät DVD-levyn hinnan putoamisen samaa vauhtia CD:n kanssa. Olen myös kuullut selityksen, että kuluttajat eivät halua CD-aikakaudella kahden levyn julkaisuja, jolloin he eivät voisi kuunnella keikkaa yhdellä istumisella vaan joutuisivat vaihtamaan välillä levyä. Jos haluaa tätä selitystä uskoa niin tämänkin keikan lyhentäminen kuudella biisillä on siis kuluttajan etu! Japanilaiset saivat omaan painokseensa kuudennentoista kappaleen Rhythm of Love.

Bändi esitti illan aikana peräti neljä uutta biisiä. Näistä When Love Kills Love julkaistiin myös studioversiona. Valitettavasti uusista kappaleista kaksi löytyy pekästään julkaisun DVD-versiolta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit