Crazy World Tour Live... Berlin 1991 (VHS)
En pitänyt Scorpionsin 1989 Helsingin keikasta ja siksi jätin bändin Crazy World -kiertueen tammikuussa 1991 soitetun jäähallikeikan väliin. Tämä jäi itseäni harmittamaan ja siksi lainasin välittömästi kaveriltani videokasetin Crazy World Tour Live... Berlin 1991 (pikkukuvassa takakansi), kun sen hänen hyllystä bongasin. Yhden katselukerran jälkeen päätin olla hankkimatta arvokasta videonauhaa itselleni. Japanissa se oli myynnissä myös Laserdiscinä (isokuva).

On ymmärrettävää että levy-yhtiöt lisäävät vanhojen videokeikkojen DVD-julkaisuihin bonusmateriaalia hiukutellessaan fanit ostamaan jo omistamansa keikan uudessa digi-formaatissa. Tässä tapauksessa uuden kannen ja nimen Savage Crazy World saaneelle DVD:lle lisättiin peräti 14 promovideota. Alkuperäisellä videokasetilla oli 15 biisiä, mutta en ole varma olivatko uuden levyn singlet Tease Me Please Me, Don't Believe Her ja Send Me An Angel mukana vain promovideoina. Joka tapauksessa Savage Crazy World on 12 biisin mittainen keikka. 

Mercury Records julkaisi syksyllä 2013 deluxe editionin Crazy World -CD:stä. Bonus-DVD:lle laitettiin 12 livebiisin lisäksi neljä promovideota. Kaikki ei kuitenkaan mennyt nappiin sillä kansiteksteistä huolimatta keikan kaksi viiemeistä biisiä Big City Nights ja Rock You Like A Hurricane eivät ole mukana. Lisäksi takakansi väittää keikan tulevan vuodelta 1991.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit