Sting InThe Tail
Scorpionsin uran seitsemästoista levy Sting InThe Tail on kahdella tapaa nostalginen. Ensinnäkin se on minulle ensimmäinen uusi Scorpions LP  lähes 25 vuoteen. Edellinen vinyylihankintani tältä saksalaisbändiltä oli itse itselleni ostama 20-vuotislahja kesällä 1985. Toinen nostalginen asia tässä levyssä on sen soundimaailma. Bändi kuulostaa hyvin paljon samalta kuin nähdessäni heidät Oulun Kuusrokissa kesällä 1983. Tämä nostalgia on tuskin mikään vahinko. Taustalla häärivä ruotsalainen, Rasmuksen menestykseen auttanut tuottajakaksikko Andersson & Hansen lienee kuunnellut bändiä jo pitkään. He ovat onnistuneet palauttamaan bändin soundin onnistuneesti 80-luvulle.

Levynjulkaisunsa yhteydessä antamissaan haastatteluissa bändin muusikot kertoivat tämän levyn jäävän heidän viimeisekseen. Ilmestymisen aikoihin 62 vuotiaan Klaus Maine ja Rudolf Schenker eivät ole juuri kärsineet rockbisneksen turmiosta joten uutinen oli tavallaan yllätys.

Uutinen eläkkeelle siirtymisestä pitkän kiertueen jälkeen oli viedä kokonaan huomion siltä, että bändi on tehnyt hyvän levyn. Sen kanssa on hyvä lähteä kiertämään maapalloa hyvästelemään vuosikymmenien aikana hankitut fanit. Kiertueen keikkoja tullaan varmasti katsomaan itseni kaltaisten fanien toimesta kyynel silmäkulmassa. Monille uuden Scorpions levyn hankinta taisi olla samalla hyppy nuoruuteen sillä levy nousi Jenkeissä peräti sijalle 23.  Meille suomalaisille levyssä on vielä pieni erikoisuus. Nightwishin ex-laulajatar Tarja Turunun duetoi levyllä Klaus Mainen kanssa kappaleessa The Good Die Young. Oma ehdoton suosikkini parinkuuntelukerran jälkeen on ykköspuolen päättävä Rock Zone. Rankka ja samalla todella koukuttava kertosäe tullee tuottajakaksikolta. Biisi kuulostaa Rudolf Schenkerin parhailta ja olinkin yllättänyt ettei kitaristin nimeä ollut sen tekijäjoukossa.

Tällä kertaa vinyylinostajia ei hemmoteltu edellisen levyn tapaan bonusraidalla vaan yksilevyinen vinyyli sisältää samat 12 kappaletta kuin perus-CD.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit