Celebration Forty Years Of Rock
Bändi onnistuu coveroimaan itseään itseasiassa suhteellisen mallikkaasti. Tästä huolimatta ymmärrän, että tämän levyn ohittaminen on bändin faneille suhteellisen helppo rasti.

Neljäntoista kappaleen joukossa on kaksi uutta, tai joka tapauksessa aiemmin julkaisematonta biisiä. Mikäli ne ovat edellisen studiolevyn ylijäämää, ihmettelen että hieno Corridors Of Maddness olisi tuolloin tippunut pois levyltä. Kahdestatoista vanhasta hitistä, vain yksi, Between Two Worlds on nykykokoonpanolta.

Yhdestätoista 70-luvulta peräisin olevasta uusvanhasta biisistä peräti yhdeksen tulee bändin kultakaudelta, David Byronin vuosilta. Bändin onnistuneimmat uusinnat tulevan kumminkin John Lawtonin ajalta. Free Me ja erityisesti Free And Easy onnistuvat herkullisesti. Olisin kuullut mielelläni myös pari versiota bändin 80-luvun tuotannosta.

Uuden levy-yhtiön kannalta vanhojen hittien uudelleen lämmittäminen on kiistanalainen temppu. Nyt se onnistuu sen verran mallikkaasti, etti tätä nyt ihan turhaksi julkaisuksi voi haukkua.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit