Dortmund 17.12.1983




Scorpions oli aloittanut Love At First Sting -levyn äänitykset keväällä 1983 Tukholmassa, mutta keskeytti ne useaan otteeseen palattuaan keikkajärjestäjien houkuttelemana takaisin keikkailemaan. Toukokuussa syynä oli massiivinen US Festival Kaliforniassa ja joulukuussa saksalaisen TV-kanavan ZDV Dortmundissa kuvaama kolmas Rock Pop In Concert sisäfestivaali. Bändi tuli esiintymään festivaalille suoraan studiolta, missä se viimeisteli kolmen kuukauden kuluttua julkaistavaa Love At First Sting -levyään. Blackout-kiertueella soitettujen hittien sekaan heitetäänkin maistiaisena tulevalta levyltä kappale Coming Home.

Kahden illan aikana lavalla kävi esiintymässä aikakauden suurimpia raskaan rockin artisteja kuten Michael Schenker Group, Def Leppard, Ozzy Osbourne ja Quiet Riot. Näistä esityksistä julkaistiin myöhemmin pari VHS-kokoelmavideota. Scorpionsin keikan virallinen julkaisu tapahtui 2015, jolloin se laitettiin bändin 50 vuotisjuhlan kunniaksi laajennetulle Blackout CD:lle. Itse toivoin että DVD:lle olisi tullut myös puoli vuotta aiemmin soitettu US-festarin suurkeikka. DVD:n bonushaastattelussa kun bändi muistelee sitäkin keikkaa kovin kaiholla.

Televisio-ohjelmassa Scorpionsin keikkaa oli editoitu ja se sisälsi kahdeksan biisiä, mutta DVD:lle on saatu mukaan vielä Make It Real ja kaksitoistaminuuttinen The Zoo. Valitettavasti nämä on laitettu alkuperäisen televisiolähetyksen perään eikä autenttiseen kohtaan ennen setin päättänyttä Can't Get Enoughia.

Kohtuullisen tylsästä ohjauksesta huolimatta keikka on mukavaa katsottavaa. Näin bändin Oulun Kuusrockissa vain viisi kuukautta ennen Dortmundin keikkaa. Se on yhä vielä vuosikymmenien jälkeen yksi omista hienoimmista konserttielämyksistäni. Ehkä juuri siksi Dortmundin keikan näkeminen saa itseni aina nostalgisen liikuttuneeksi.

Petri Myllylä / 11.02.2021


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit