Dortmund 17.12.1983
Scorpions oli aloittanut Love At First Sting -levyn äänitykset keväällä 1983 Tukholmassa, mutta keskeytti ne useaan otteeseen keikkajärjestäjien houkuttelemana. Toukokuussa syynä oli massiivinen US Festival kaliforniassa ja joulukuussa saksalaisen TV-kanavan ZDV kuvaama kolmas Rock Pop In Concert sisäfestivaali.

Kahden illan aikana Dortmundissa oli esiintymässä aikakauden suurimpia raskaan rockin artisteja kuten Michael Schenker Group, Def Leppard, Ozzy Osbourne ja Quiet Riot. Näistä esityksistä julkaistiin myöhemmin pari kokoelmavideota. Scorpionsin keikan virallinen julkaisu tapahtui 2015, jolloin se laitettiin bändin 50-v juhlan kunniaksi laajennetulle Blackout CD:lle. Itse toivoin että DVD:lle olisi tullut myös puoli vuotta aiemmin soitettu US-festarin suurkeikka. DVD:n bonushaastattelussa bändi muistelee sitäkin keikkaa kaiholla.

Televisio-ohjelmassa Scorpionsin keikka sisälsi kahdeksan biisiä mutta DVD:lle on saatu mukaan vielä Make It Real ja kaksitoistaminuuttinen The Zoo. Valitettavasti nämä on laitettu televisiolähetyksen perään eikä ennen keikan ja alkuperäisen ohjelman päättänyttä Can't Get Enoughia.

Kohtuullisen tylsästä ohjauksesta huolimatta keikka on  mukavaa katsottavaa. Näin bändin Oulun Kuusrockissa vain viisi kuukautta ennen Dortmundin keikkaa. Se on yhä vuosikymmenien jälkeen yksi omista hienoimmista konserttielämyksistä. Ehkä siksi myös Dortmundin keikan näkeminen saa itseni aina nostalgisen liikuttuneeksi.

Bändi tuli esiintymään suoraan studiolta, missä se viimeisteli kolmen kuukauden kuluttua julkaistavaa Love At First Sting -levyään. Blackout-kiertueella soitettujen hittien sekaan heitetäänkin maistiaisena tulevalta levyltä kappale Coming Home.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit