Outrider
Jimmy Pagen Outrider oli aikoinaan melkoinen mediatapaus ainakin erilaisissa kitaristeille suunnatuissa lehdissä. Page olikin viettänyt The Firmin hiljaisten hautajaisten jälkeen hiljaiseloa. Lehdissä hämmästeltiin Pagen tapaa soittaa kappaleita lukemattomilla erilaisilla kitara-vahvistin -yhdistelmillä halutun soundin aikaansaamiseksi sekä tietysti monenkymmenen studioraidan käyttöä pelkästään kitaroihin. Välistä vaikutti siltä, että noissa lehdissä levyn musiikki jäi sivuseikaksi.

Outrider on monipuolinen ja mielenkiintoinen levy. Kappaleita oli äänitetty Pagen studiolla pitkähkön ajan kuluessa, joten kokoonpano vaihteli kappaleesta toiseen. Laulajiakin on peräti kolme: John Miles, Chris Farlow sekä yhdellä kappaleella käväisevä Robert Plant. Vanhalla kunnon vinyylillä eri levynpuoliskot muodostivat selkeät, erilaiset kokonaisuutensa. A-puoli oli rokkia, B-puoli Chris Farlow'n laulamaa bluesia. Kumpaisellekin puolelle oli pantu mukaan myös instrumentaaleja.

Itse pidin levystä aikoinaan kovasti. Juuri tuo levypuoliskojen erilaisuus teki siitä mieluisan. Edelleenkin sitä jaksaa kuunnella, sillä se ei ole mikään tyypillinen 1980-luvun loppupuolen tuote tai entisen kitarasankarin ennalta-arvattava paluukiekko.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit