Lord Sutch And Heavy Friends
Lord Sutch (1940-1999) oli 1960-luvun brittirockpiirien hurjin ilmestys. Esiintymiset olivat suurta show'ta, ja suuri joukko 1970-luvun tunnetuista brittimuusikoista - mm. Ritchie Blackmore - oli käväissyt Sutchin bändin riveissä. Tällä loppuvuodesta 1969 äänitetyllä levyllä Sutchin taustamuusikot olivat kuitenkin jo suurelle yleisölle tuttuja. Kitaroissa ovat mm. Jimmy Page ja Jeff Beck, rumpaleina Bonzo Bonham ja Carlo Little, basistina kuullaan mm. Noel Reddingiä ja koskettimia soittaa Nicky Hopkins. Tosin Sutchista kertovassa kirjassa The Man Who Was Screaming Lord Sutch kerrotaan, että nuo suuret nimet olivat mukana ainoastaan pohjien teon aikana, ja sooloja soittavat nimettömät muusikot.

Itse levy on valitettavasti huomattavasti vähäisempi kuin osiensa summa. Kappaleet ovat melko suoria plagiointeja - esim. Smoke And Fire kuulostaa melkoisesti Hendrixin Purple Hazelta ja Baby Come Back on tehty samalla muotilla kuin The Kinksin alkuaikojen singlebiisit. Ja vaikka Jimmy Page on merkitty levyn toiseksi tuottajaksi, niin tämä puolituntinen albumi kuulostaa tukulta nopeasti tehtyjä demonauhoituksia. Ilmeisesti muusikot uskoivatkin olevansa studiossa demoja tekemässä, sillä moni heistä hermostui Sutchiin levyn ilmestyttyä kauppoihin.

Löysin netistä seuraavan hauskan kuvauksen tästä levystä: "Tätä levyä pidetään rockin Plan 9 From Outer Spacena (suom. nimi Haudanryöstäjät ulkoavaruudesta, elokuva joka on valittu useissa yhteyksissä maailman huonoimmaksi), eli se on huono, mutta hauskalla tavalla." Levy on siis tahattoman koominen, mutta veikkaanpa ettei kukaan kuuntele sitä kovin montaa kertaa.

Levy on julkaistu myöhemmin myös nimellä Smoke And Fire.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit