David Lee Roth: Skyscraper
Pitkä ja menestyksekäs Eat'Em And Smile 1986-1987 USA Tour ei poikinut konsertteja Euroopassa, joten erittäin kiinnostava lava-akti jäi meiltä näkemättä. Kiertuetta varten bändiin oli palkattu viidenneksi mieheksi kosketinsoittaja Brett Tugle, joka osallistui kitaristi Steve Vain lisäksi David Lee Rothin toisen soololevyn sävellystyöhön. Tuglen kädestä on myös levyn suurin hitti Just Like Paradise. Äänityssessioiden jälkeen alkoi vuonna 1985 kasatun kokoonpanon palaset irrota basisti Billy Sheehanin lähdettyä bändistä.

Ostin tämän levyn heti sen ilmestyttyä talvella 1988. Olin tuolloin kuunnellut sekä David Lee Roth'in kahta omaa julkaisua että miehen aiempaa Van Halen tuotantoa siinä määrin, että odotin aika innolla uutta levyä. Muistan yhä kuinka pettynyt olin tähän levyyn kuunneltuani sitä lopulta aika vähän. Joidenkin vuosien kuluttua kiikutin tapani mukaan pölykasan alle jäänneen levyn divariin. Lopulta maaliskuussa 2010 palasin sen äärelle.

En tiedä onko musiikkimakuni muuttunut muutaman vuosikymmenen aikana, mutta nyt kuunneltuna Skyscraper kuulostaa ihan hyvältä. Joskaan ei kumminkaan aivan yhtä pirteältä kuin edeltäjänsä. Toisaalta levyn tuotanto (Roth & Vai) ottaa edeltäjästään niskalenkin.  Myös kitaristi Steve Vai on tällä levyllä minusta enemmän esillä säveltäjänä ja soittajana. Edellisellä levyllä hän kuulosti hiukan samanlaiselta kitaristivelholta kuin mitä seuraavaksi tekemällään Whitesnake levyllä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit